Türkiye'de İlk Rize Uyguladı !

Türkiye'de İlk Rize Uyguladı !
Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, ''Rize'de, afet ve acil durumlarda görev alan resmi kurum ve sivil toplum kuruluşlarını tek çatı altında toplayarak, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik'' dedi.

Dr. Tepe, Rize Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Müdürlüğünde, kentte meydana gelebilecek afet ve acil durumlara müdahale konusunda eğitim verdi. Eğitime, Rize İtfaiyesi, İl Ambulans Servisi Başhekimliği, Ulusal Medical Kurtarma Ekibi (UMKE), Sivil Savunma Müdürlüğü, Rize AKUT, Rize Off-Road Kurtarma ve Spor Kulübü derneği,  Kaçkar Off-Road Kulübü, Karadeniz Dalgıçları Derneği Spor Kulübü, Karadeniz Dağcılık Rafting Kayak İhtisas Spor Kulübü temsilcileri ile Çayeli Bakır İşletmeleri yetkilileri katıldı.

rize-saglikta-turkiyede-bir-ilki-gerceklestirdi-5.jpg

Eğitimde, katılımcılara özellikle temel yaşam desteği, sedye kullanımları ile hasta taşıma teknikleri konusunda teorik ve uygulamalı eğitimler veren Tepe, afet ve acil durumlarında sıkça kullanılan sedye ve ekipmanların doğru kullanımı konusunda bilgiler aktardı.

Eğitim sonrası açıklamada bulunan Dr. Tepe, bir süre önce Türkiye'de ilk kez Rize'de başlatılan ve acil durum ile afetlerde görev alan tüm resmi kurum ve sivil toplum kuruluşlarının tek çatı altında toplanması projesiyle ilgili hazırlık toplantılarının ardından ilk ciddi eğitimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

rize-saglikta-turkiyede-bir-ilki-gerceklestirdi-2.jpg

Resmi kurum ve sivil toplum kuruluşlarının ellerindeki tüm ortak kaynakların ve insan gücününün daha verimli kullanılmasını istediklerini söyleyen Tepe, ''Rize'de, afet ve acil durumlarda görev alan resmi kurum ve sivil toplum kuruluşlarını tek çatı altında toplayarak, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik. Amacımız, afet ve acil durumlarda vatandaşlarımıza en kısa sürede en etkin ve kapsamlı hizmet sunabilmektir. Bundan sonraki dönemlerde bu eğitim ve toplantılar aralıklarla devam edecek, resim kurum ve sivil toplum kuruluşları arasındaki koordinasyon ve iş birliliği her geçen gün daha da arttırılacak'' dedi.

rize-saglikta-turkiyede-bir-ilki-gerceklestirdi-3.jpg

rize-saglikta-turkiyede-bir-ilki-gerceklestirdi-4.jpg

rize-saglikta-turkiyede-bir-ilki-gerceklestirdi-1.jpg