Türkiye’nin 55 İlinde Okuma Farkındalığı

Türkiye’nin 55 İlinde Okuma Farkındalığı
Toplumda okuma farkındalığı oluşturmayı hedefleyen Uğur Okulları öğrencileri gelenekselleşen Kitap Benim Etkinliği çerçevesinde, Türkiye'nin dört...

Toplumda okuma farkındalığı oluşturmayı hedefleyen Uğur Okulları öğrencileri gelenekselleşen Kitap Benim Etkinliği çerçevesinde, Türkiye'nin dört bir yanında sahillerde, parklarda, bahçelerde, tarihi alanlarda kitap okudu.

Öğrencilerin okuma, okuduğunu anlama, düşünceleri yorumlama, bunları zihninde yapılandırarak değerlendirme ve ilişki kurma becerilerini geliştirmeyi amaçlayan Uğur Okulları beş yıldır devam eden Kitap Benim projesini sürdürüyor. Proje çerçevesinde Türkiye'nin 55 ilinde 116 okulda eğitim gören öğrenciler her gün belirlenen ders saatinde 20 dakika serbest okuma saati düzenliyor. Yılda 1 kez ise proje okul dışına taşınıyor ve öğrenciler açık havada okuma etkinliği düzenliyor.

Bu yıl beşinci kez düzenlenen Kitap Benim Etkinliği çerçevesinde İstanbul'dan İzmir'e, Giresun'dan Van'a kadar Türkiye'nin dört bir yanında öğrenim gören öğrenciler; sahillerde, parklarda, bahçelerde ve tarihi alanlarda kitap okudu. Öğrencilerle birlikte toplumda okuma farkındalığı oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Uğur Okulları Eğitim ve Öğretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Arda Ergez "Gelenekselleşen etkinliğimizin her yıl daha fazla şehirde uygulandığını görmek bizleri gururlandırıyor" dedi.

Farklı kapıları araladığımız bir etkinlik

Her yaşta kitap okumanın ve bu alışkanlığı kazanmanın önemine dikkat çeken Arda Ergez "Yüksek kalitede öğrenme ve öğretme yaklaşımımız çerçevesinde öğrencilerimizin Türkçe'yi doğru kullanma, okuduğunu anlama ve yorumlama, geniş kelime hazinesine sahip olma ve imla kurallarını bilme gibi beceriler ile donanması öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bunu elde etmenin ilk adımı küçük yaşlardan itibaren öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırmaktan geçiyor. Kitap okumaya verdiğimiz önemle akademik başarıyı ve sınav başarısını da destekliyoruz. Her gün Türkiye genelindeki okullarımızın tümünde, özel kitap okuma alanlarımızda, sınıflarımızda, kütüphanelerimizde 20 dakikalık serbest okuma saatlerimizle öğrencilerimize kitap okuma bilincini aşılamayı, farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Bu yıl da öğrencilerimizle birlikte farklı kapıları araladığımız çok güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz arkadaşları ve öğretmenleri ile birlikte okullarını yanında bulunan yeşil alanlarda ya da sahillerde kitap okumanın tadını çıkardı" açıklamasında bulundu.

Çocuklara yaş grubuna uygun kitaplar alınmalı

Okuma bilincinin küçük yaşlardan itibaren çocuklara aşılanması gerektiğini söyleyen Ergez sözlerini şöyle sürdürdü: "Öğrenciler kitap okuyarak hem farklı karakterlerin dünyasını hem de kendi dünyalarını keşfe çıkar. Her kitap yeni bir serüvendir. Bu yolculukta onlara ilk rehberlik edecek kişiler de ebeveynlerdir. Özellikle 0-6 yaş grubunda ebeveynlerin desteğiyle çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırılmalı. Yaş grubuna uygun kitaplar okunmalı. Okuma-yazmayı öğrendikten sonra ise farklı hikayelerle çocuklar okumaya teşvik edilmeli. Daha büyük yaş grubundaki öğrenciler sadece ebeveynlerinin veya öğretmenlerinin seçtiği kitapları değil yaş grubu özelliklerine uygun olacak şekilde, kendi kişisel özelliklerine ve ilgi alanlarına yönelik kitaplar seçmeli. Bu yaklaşımla kitaplarla bağ kuran öğrenciler akademik ve bireysel gelişimlerine de katkıda bulunurlar."

Türkiye’nin 55 İlinde Okuma Farkındalığı

Türkiye’nin 55 İlinde Okuma Farkındalığı

Türkiye’nin 55 İlinde Okuma Farkındalığı

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.