Türkiye’nin En Büyük Çay Paketleme Fabrikası URTİM ile Yükselecek

Türkiye’nin En Büyük Çay Paketleme Fabrikası URTİM ile Yükselecek
URTİM Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar, “Çaykur’un İyidere Paketleme Tesisi projesi Rize’de 45 bin m2 İnşaat alanına sahip Türkiye'nin en büyük paketleme fabrikası olacak” dedi.

Kalıp ve iskele sistemlerindeki 36 yıllık tecrübesiyle yapı sektörünün en köklü firmalarından olan URTİM, Türkiye ve dünyada havalimanı, stadyum, rafineri, termik santral, konut gibi birçok  projede hız kesmeden yer almaya devam ediyor.
 
Türkiye ve dünyada havalimanı, stadyum, rafineri, termik santral, konut gibi birçok projede hız kesmeden yer almaya devam eden URTİM, Rize’nin İyidere ilçesinde Dünyanın en modern ve kapsamlı çay paketleme fabrikalarından biri olacak olan Çaykur’un yeni çay paketleme fabrikası projesinde yer alıyor. Projenin önemine vurgu yapan URTİM Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar, “Çaykur’un İyidere Paketleme Tesisi projesi Rize’de 45 bin m2 İnşaat alanına sahip Türkiye'nin en büyük paketleme fabrikası olacak” dedi.

image-20160625105517.jpegu
 
Projenin ihtiyaçları özelinde iskele sistemleri kullandıklarına dikkat çeken Urfalılar şunları söyledi; “Bu projede Tekyüz Perde Kalıp Sistemi, Woodset Perde ve Kolon Sistemi Ağır Yük İskele Sistemi, Tırmanır Kalıp Sistem’lerini kullandık. İskele platformlarının boyutu, şekli ve yerleştirilmesi Çaykur İyidere paketleme projesinin  özelliklerine ve taşınan yüke uygun ve güvenli çalışma ve geçişlere izin verecek şekilde planlandı. İskele platformunu taşıyan, tutan sistem ve bu sistemin bağlantı ve sabitleme noktalarının en olumsuz yükleme koşullarında oluşan statik ve dinamik kuvvetleri karşılayacak nitelikte yapıldı. Proje süresince URTİM olarak ürün eğitimleri, kurulum eğitimleri, uygulama eğitimleri, süpervizörlük ve hızlı ürün tedariği hizmet ve destekleri sağladık.”

image-20160625105639.jpeg
 
Türkmenistan’ın en büyük gübre fabrikasının iskelesi URTİM’den

Hazar Denizi yakınındaki Garabogaz Bölgesi'ne günde 3 bin 500 ton üre ve 2 bin ton amonyak üretim kapasitesiyle 1,3 milyar dolara kurulacak olan gübre fabrikasında da yer aldıklarını ifade eden Serdar Urfalılar “Bu projemizde kullandığımız ürünün en büyük özelliği  bağlantı elemanı kullanılmadığı için  zamandan, işçilikten ve maliyetten kazandırıyor olması” dedi. Bunun yanında yurt içi ve yurt dışında birçok projede çalışmalarının sürdüğünü belirten Urfalılar “Çamlıca Cami, Tuzla Organize Sanayi Deri Fabrikası, Tekstilkent Metro,  Azerbaycan Polipropilen Üretim Tesisi, Azerbaycan Grand Hyatt, İstanbul Memorial Hastanesi, İstanbul Nef, Star Rafinerisi, Cam Termik Santrali, Biga Kömür Termik Santrali, Türkmenistan Askeri Bölge Gübre Fabrikası, Beşiktaş Gemi İnşa Tersanesi, Irak Bismiyah Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali, Gana Havalimanı, Cezayir Constantine Hotel, Mount Coffee Hydropower Plant Rehabilitation, The Sorrento Richmond Hill devam eden projelerimizden bazıları. Rafineri, termik santral, stadyum, konut inşaatı gibi birçok farklı alanda deneyimimiz var” diye konuştu.

image-20160625105736.jpeg