Türkiye’nin en yüksek cam seyir terası bitiyor

Türkiye’nin en yüksek cam seyir terası bitiyor
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından Hatila Vadisi Milli Parkı’nda inşa edilen ve tamamlandığında Türkiye’nin en yüksek cam seyir terası olacak projede sona yaklaşıldı. Seyir terasının tamamlanması il

Seyir terasının tamamlanması ile milli parka yılda 100 bin civarında ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Türkiye’nin en yüksek cam seyir terasının Artvin’de bulunan Hatila Vadisi Milli Parkı’nda inşa edildiğini ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Sıkıldım Kayası mevkiinde yapılmakta olan cam seyir terası 490 metre rakımda, Hatila Deresi’nden ise 220 metre yükseklikte olacak” dedi.

turkiye’nin-en-yuksek-cam-seyir-terasi-1.jpg

Cam seyir terasının Hatila Vadisi’ndeki sarp kayalara monte edildiğini belirten Bakan Eroğlu, “Kaya birleşim noktasından 15 metre mesafeye uzanacak olan cam seyir terası 7 metre uzunlukta ve 7,5 metre genişlikte olacak” ifadelerini kullandı.

50 metrekare cam alana sahip olacak seyir terasının 2016 yılı başında tamamlanarak hizmete alınmasının planlandığını belirten Eroğlu, “Sadece üzerinde gezinmekle bile insanlarda adrenalin sporları hissi uyandıracak terasın tamamlanmasının ardından Hatila Vadisi Milli Parkı’nı yıllık yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz” diye konuştu.

turkiye’nin-en-yuksek-cam-seyir-terasi-2.jpg

PROJE İLE TURİZM GELİRLERİ ARTACAK

Bu projenin tamamlanması ile Artvin’in turizmden elde edeceği gelirin artacağını söyleyen Bakan Eroğlu, “Ülkemizin tabii güzelliklerine yatırım yapmaya devam edeceğiz. Gerçekten buralar görülmeye değer yerler. Böyle yerleri korumak zorundayız. Tabii yapısına zarar vermeden yapacağımız yatırımlar ile buralardan elde edilen turizm gelirlerini de artırmayı hedefliyoruz” dedi. 

turkiye’nin-en-yuksek-cam-seyir-terasi-3.jpg