Türkiye’nin Euro 2020’de rakipleri belli oldu

Türkiye’nin Euro 2020’de rakipleri belli oldu
A Milli Futbol Takımımızın 2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde mücadele edeceği rakipleri, Romanya'nın başkenti Bükreş'te belli oldu.

EURO 2020 A Grubu’nda yer alan Türkiye’nin rakipleri İtalya, İsviçre ve Galler oldu. Ay-yıldızlı ekip maçlarını Roma ve Bakü’de oynayacak. Türkiye ilk maçını İtalya ile oynayacak.

Romanya'nın başkenti Bükreş'teki ROMEXPO Sergi Merkezi'nde gerçekleştirilen kura çekimine 3. torbadan katılan ay-yıldızlılar, İtalya, İsviçre ve Galler ile A Grubu'nda yer aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, UEFA Yönetim Kurulu Üyesi ve TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, TFF Yönetim ve İcra Kurulu üyesi Hamit Altıntop, yönetim kurulu üyeleri Alkın Kalkavan ve Selim Soydan, Genel Sekreter Kadir Kardaş ile A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş'in de katıldığı kurada milli takıma, birinci torbadan İtalya, ikinci torbadan İsviçre ve dördüncü torbadan ise Galler çıktı. 

Türkiye, şampiyonanın açılış maçında İtalya ile Roma Olimpiyat Stadı'nda 12 Haziran'da karşı karşıya gelecek. Türkiye, maçlarını Roma ve Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de oynayacak. 

Türkiye 5. kez Avrupa Futbol Şampiyonası'nda

Türkiye, Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde 1996, 2000, 2008 ve 2016'dan sonra beşinci kez mücadele edecek.

Ay-yıldızlı ekip, şampiyona tarihindeki en büyük başarısını Avusturya ve İsviçre'nin ortaklaşa düzenlediği EURO 2008'de yarı final oynayarak yakalamıştı.

4 TAKIM PLAY-OFF MAÇLARIYLA BELLİ OLACAK

Katılacak 20 ülkenin netleştiği Avrupa Şampiyonası'nda, Play-Off maçlarının oynanmasının ardından bu sayı 24'e çıkacak. Play-Off turunda İzlanda-Romanya, Bulgaristan-Macaristan, Bosna Hersek-Kuzey İrlanda, Slovakya-İrlanda Cumhuriyeti, İskoçya-İsrail, Norveç-Sırbistan, Gürcistan-Belarus ve Kuzey Makedonya-Kosova karşılaşmaları oynanacak. Bu maçların ardından 8 takımın eşleşmesi sonrasında kazanan 4 ekip, Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı kazanacak. Tek maç eleme usulü oynanacak olan karşılaşmaların ilki 26 Mart'ta gerçekleşecek. Tur atlayan takımlar daha sonra 31 Mart'ta karşı karşıya gelecek. UEFA'nın 60. yılı nedeniyle turnuva tarihte ilk kez 12 ülkede düzenlenecek.

MAÇ PROGRAMI BELLİ OLDU

12 farklı ülkede düzenlenecek olan turnuvada maç programı da belli oldu. A Grubu'ndaki eşleşmeler 12-13-17 ve 21 Haziran'da Roma (İtalya) ve Bakü'de (Azerbaycan) oynanacak. B Grubu eşleşmeleri 13-17-18 ve 22 Haziran'da Saint Petersburg (Rusya) ve Kopenhag'da (Danimarka) oynanacak. C Grubu eşleşmeleri 14-18 ve 22 Haziran'da Amsterdam (Hollanda) ve Bükreş'te (Romanya) gerçekleşecek. D Grubu mücadeleleri 14-15-19 ve 23 Haziran'da Londra (İngiltere) ve Glasgow'da oynanacak. E Grubu'ndaki maçlar 15-19-20 ve 24 Haziran'da Bilbao (İspanya) ve Dublin'de (İrlanda Cumhuriyeti) oynanacak. Son olarak F Grubu'ndaki karşılaşmalar ise 16-20 ve 24 Haziran'da Münih (Almanya) ve Budapeşte'de (Macaristan) oynanacak. Grup maçlarının oynanmasının ardından bir üst tur karşılaşmaları 27-28-29 ve 30 Haziran tarihlerinde Kopenhag, Amsterdam, Bükreş, Londra, Glasgow, Bilbao, Dublin ve Budapeşte'de oynanacak. Çeyrek final karşılaşmalarının 3 ve 4 Temmuz'da Roma, Bakü, Saint Petersburg ve Münih'te oynanacağı turnuvanın yarı final ve final karşılaşmaları ise İngiltere'de oynanacak. Yarı final mücadeleleri 7 ve 8 Temmuz'da Wembley Stadı'nda oynanırken, şampiyonu belirleyecek olan karşılaşma 12 Temmuz'da yine Wembley'de oynanacak.

Eşleşmeler

A Grubu (Ev sahibi kentler - Roma, Bakü)

TÜRKİYE
İtalya
Galler

İsviçre

B Grubu (Ev sahibi kentler - Saint Petersburg, Kopenhag)

Danimarka
Finlandiya

Belçika
Rusya

C Grubu (Ev sahibi kentler - Amsterdam, Bükreş)

Hollanda
Ukrayna

Avusturya
4. Torba'dan Play-Off A ya da D yolu galibi

D Grubu (Ev sahibi kentler - Londra, Glasgow)

İngiltere
Hırvatistan
4. Torba'dan Play-Off C yolu galibi
Çek Cumhuriyeti


E Grubu (Ev sahibi kentler - Bilbao, Dublin)

İspanya
İsveç

Polonya
4. Torba'dan Play-Off B yolu galibi

F Grubu (Ev sahibi kentler - Münih, Budapeşte)

Play-Off A(D)
Portekiz
Fransa
Almanya

EURO 2020 Kura Çekimi torbaları şöyleydi:

1. Torba
Belçika
İtalya (Ev sahibi)
İngiltere (Ev sahibi)
Almanya (Ev sahibi)
İspanya (Ev sahibi)
Ukrayna

2. Torba
Fransa
Polonya
İsviçre
Hırvatistan
Hollanda (Ev sahibi)
Rusya (Ev sahibi)

3. Torba
Portekiz
TÜRKİYE
Danimarka (Ev sahibi)
Avusturya
İsveç
Çek Cumhuriyeti

4. Torba
Galler
Finlandiya
Play-Off A Yolu Galibi: (İzlanda, Bulgaristan, Macaristan, Romanya)
Play-Off B Yolu Galibi: (Bosna, Slovakya, İrlanda Cumhuriyeti, Kuzey İrlanda)
Play-Off C Yolu Galibi: (İskoçya, Norveç, Sırbistan, İsrail)
Play-Off D Yolu Galibi: (Gürcistan, Kuzey Makedonya, Kosova, Belarus)

Açılış Roma'da, final Wembley'de

EURO 2020, 12 Haziran 2020'de Roma'da saat 21.00'de (CET) oynanacak açılış maçıyla başlayacak. Gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımların yanı sıra 4 en iyi üçüncü, son 16'ya kalacak. Son 16'dan sonra tek maç oynanacak. Şampiyonada son 16 turu karşılaşmaları, Amsterdam, Bilbao, Bükreş, Budapeşte, Kopenhag, Dublin, Glasgow ve Londra'da, çeyrek finaller ise Bakü, Münih, Roma ve Saint Petersburg'da gerçekleştirilecek. Yarı finaller ve finale Wembley Stadyumu ev sahipliği yapacak.