Türkiye’nin İlk Bin İhracatçı Firma Listesinde Rize'den 1 Firma

Türkiye’nin İlk Bin İhracatçı Firma Listesinde Rize'den 1 Firma
Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından her yıl açıklanan Türkiye’nin ilk bin ihracatçı firması listesinde Rize’den 1 firma yer aldı. Listeye Trabzon’dan ise 10 firma girdi.

2017 yılı ihracat performansı dikkate alınarak oluşturulan listede Karadeniz Bölgesi illerinden en fazla firma Trabzon ilinden girme başarısını gösterdi. Çayeli Bakır İşletmeleri A.Ş. listeye 145. sıradan girerek bölge ikinciliğini elde ederken, bölge birincisi 20. sırada yer alan Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret A.Ş. oldu.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nden bin ihracatçı firma listesinde 20. sırada bölge birincisi olarak Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret A.Ş. yer alırken, 145. sırada bölge ikincisi olarak Rize ilinden Çayeli Bakır İşletmeleri A.Ş. kendine yer buldu. Yine ilk bin firma listesinde sanayi grubundan Hekimoğlu Döküm Sanayi Nakliyat ve Ticaret A.Ş. firması da yer aldı. 

Öte yandan yine listede 153. Sırada Özgün Gıda San., 199. Sırada Asya Gıda Nakliyat ve Ticaret, 224. Sırada Arslantürk Tarım Ürünleri, 320. Sırada Kalyoncu Nakliyat ve Turizm, 408. Sırada Sabırlar Fındık İhracat, 744. Sırada Lider Gıda, 918. Sırada As Star Tarım Ürünleri ve 998. Sırada Cirav Gıda Sanayi de yer aldı. 

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, "Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçı Firması" listesine giren Trabzon ve Rizeli firmaları kutladı.

Kalyoncu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından her yıl açıklanmakta olan "Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçı Firması" listesinde Trabzon'dan 10, Rize'den bir firma bulunduğunu belirtti.

Kalyoncu, 2017 yılı ihracat performansı dikkate alınarak oluşturulan listeye Karadeniz Bölgesi illerinden en fazla firmanın Trabzon'dan girdiğini ifade ederek, şunları kaydetti: "Doğu Karadeniz bölgemizden, 1000 ihracatçı firma listesinde yirminci sırada bölge birincisi olarak Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret AŞ yer alırken, 145'inci sırada bölge ikincisi olarak Rize ilimizde faaliyet gösteren Çayeli Bakır İşletmeleri AŞ ikinci sırada yer almıştır. Ülkemizin sektörlerinde öncü olan başta fındık, madencilik, yaş meyve sebze ve taşıt yedek parçası imalat sektörlerinden yer alan firmalarımız Trabzon ve Rize'nin en fazla ihracat gerçekleştiren firmaları olarak listeye girme başarısını göstermiştir. İlk 1000 ihracatçı firma listesinde sanayi grubundan Hekimoğlu Döküm Sanayi Nakliyat ve Ticaret AŞ firmasının da yer alma başarısı göstermesi bizler için gurur kaynağı olmuştur. Bu gururu birliğimize ve bölgemize yaşatan firmalarımıza şükranlarımızı sunarız."