Türkiye’nin İlk Hackerı İnternet Kullanıcılarını Rize’den Uyardı

Türkiye’nin İlk Hackerı İnternet Kullanıcılarını Rize’den Uyardı
Türkiye’nin İlk Hackerı Tamer Şahin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta internet kullanıcılarına uyarılarda bulundu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Türkiye’nin İlk Hackerının Gözünden Siber Güvenlik ve Teknoloji” konulu konferans Üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Konferansa konuşmacı olarak Türkiye’nin ilk hackerı Tamer Şahin katıldı.

Konuşmasında siber güvenliği anlatan Tamer Şahin, teknolojinin gelişmesi ile birlikte insan hayatında oldukça önemli yer kapladığını ve zamanla işin çığırından çıktığını söyledi.

turkiye’nin-ilk-hackeri-tamer-sahin-rize’den-uyardi-(1).jpg

Kişisel bilgilerin sosyal medyada rahat bir şekilde paylaşılmasının tehlikeli olduğuna dikkat çeken Şahin, ”Biz siber istihbarat birimiyiz, birçok müşterinin her ay iki yüzden fazla personelini yakalıyoruz. Bu personeller sabah kahvesini yudumlarken fotoğraf çekiliyor, arkada bilgisayarda TC kimlik numaraları var, iş yerinin bir programı açık ve bunu sosyal medyaya koyuyor. Bu çok tehlikeli.” dedi.

İnternet kullanırken yasal prosedürlere riayet edilmesinin güvenlik açısından önemli olduğunu kaydeden Şahin, özellikle cep telefonlarında bir uygulama yüklenirken o uygulamanın hangi izinlere erişmek istediğine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

turkiye’nin-ilk-hackeri-tamer-sahin-rize’den-uyardi-(3).jpg

Sanal alışverişlerde sanal kart kullanmanın çok daha güvenli olduğuna da değinen Tamer Şahin, sanal alışveriş yapılan sitelerin kurumsal, güvenilir bir site olmasına, şüphe ediliyorsa telefonla arayıp güven verip vermediğine ve özellikle SSL sertifikasının tanımlı olup olmadığına dikkat etmek gerektiğini söyleyerek konuşmasını tamamladı.

Soru cevap bölümü ile sona eren konferansta Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kerim Serbest tarafından Tamer Şahin’e günün anısına şilt takdim edildi.

turkiye’nin-ilk-hackeri-tamer-sahin-rize’den-uyardi-(2).jpgturkiye’nin-ilk-hackeri-tamer-sahin-rize’den-uyardi-(4).jpg