"Türkiye’nin Kalbi Rize’de Atacak"

"Türkiye’nin Kalbi Rize’de Atacak"
RTSO’da yaptığı konuşmada “Tercihlerinizi Türkiye’nin geleceğine dönük olarak kullanacağınıza inanıyorum” diyen Bakan Yazıcı: “Tükiye’nin kalbi Rize’de atacak” dedi.

Seçim çalışmalarına başlayan Ak Parti Rize Milletvekili Adayları Hayati Yazıcı, Hasan Karal ve Nusret Bayraktar, Rize’deki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret kapsamında, Ticaret ve Sanayi Odası’na da ziyarette bulundu. Ziyaret öncesi Ticaret Odası Sosyal Tesisleri'nde yenilen yemekte Bakan Yazıcı bazı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ak Parti Rize milletvekili adaylarının Ticaret ve Sanayi odasını ziyaretinde konuşan ilk sıra adayı Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ”Seçimlerde Rize’den verilecek mesaj Türkiye’nin geleceği açısından çok  önemli, hemşerilerimizin ve böyle önemli bir meslek örgütünün  bunun bilincinde olduğu kanısındayım.” derken seçim arefesinde siyasilerimizden istekleri olacaklarını söyleyen RTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ofluoğlu ise “Önümüzdeki süreçde Ovit Projesinin tamamlanmasını istiyoruz. Biz  üzerimize düşen görevi biliyoruz, her şey karşılıklı, isteklerin karşılığı da var. Bunun içinde elimizden geleni yapacağız” dedi.

4.20110422230233..jpg

RTSO Meclis Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, yönetim kurulu başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu ile meclis ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan milletvekili adaylarının ziyaretine Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Ak Parti İl başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile İl genel Meclis Başkanı Hakan Gültekin de iştirak etti.

1.20110422230324..jpg

Devlet Bakanı  ve Rize Ak Partı birinci sıra adayı Hayati Yazıcı burada yaptığı açıklamada sivil toplum kuruluşlarının ve bunlar arasında da Ticaret ve Sanayi Odalarının çok önem taşıdığını vurguladı.

Yazıcı meclis kapanmadan önce herkesimi ilgilendiren yasayı çıkardıklarını bu yasanın bilhassa ticaret erbabını çok ilgilendirdiğini ifade ederek ”Tabii çok değişik konulara ilişkin açıklamalar yapıyorum. Bundan sonra daha çokta konuşacağız. Ama doğrudan doğruya ticaret ve sanayi  odamızın görev alanı ile ilgili olarak meclis kapanmadan önce önemli bir kanun çıkarttık. Bu torba kanun olarak nitelendiriliyor. Türkiye’de devletle ihtilafı olan, öğrencisinden memuruna, işçisinden esnafına, şoföründen tüccarına kadar hemen her kesimin devletle olan mali ihtilaflarını tasfiye eden bir kanun çıkarttık. Türkiye’nin buna ihtiyacı vardı. Çünkü bu ihtilaflarla ilgili pek çok dava dosyası da adliyeleri meşkul ediyordu. Binlerce saat mesai harcanıyordu. Bunları ortadan kaldırdık. Yapılanma getirdik. Elbetteki bu düzenlemeyi yaparken mükellefiyetini zamanında yerine  getirmiş mükelleflerin haklarını da gözettik. Hiçbir zaman bu yapılanma da vergi ve yükümlülük asıllarından  indirim ön görmedik. Bunların ödemeleriyle alakalı birikmiş gecikme zamları ve faizlerini belli oranda indirdik, ödenebilecek bir yapılanma düzeni getirdik. Yakın zamana kadar bu yasadan faydalanmak üzere Türkiye genelinde Maliye bakanlığının ilgili birimlerine başvuranların sayısı 2 milyonu aştı. Diğer kurumlarda da başvurular var. İşte Sosyal Güvenlik Kurumu’na var, aynı katagori de gümrük borçlarını da, gümrükle olan ihtilafları da aynı yasa kapsamı içerisinde yeniden yapılandırdık. Ama bunlar ceza öngören uygulamalarla alakalı değil. Eğer bir cezası varsa, onun yargı süreci devam ediyor. Suç teşkil eden fiiller değil sadece para cezalarına ilişkin hükümlülüklerine taksidi öngörüyoruz.”

2.20110422230341..jpg

Bakan Yazıcı bölgemizi de ilgilendiren gümrük kapılarıyla ilgili açıklamalarda bulunarak “Gümrükler ülkelerin çok önemli  kurumlarından bir tanesi. Gene bildiğiniz gibi gümrük kapılarımızı modernize ediyoruz. Ve bu kapıları modernize ederken de yap işlet devret modeli ile bu faaliyetleri sürdürüyoruz. Ve bu yap işlet devret modeli ile gümrük kapılarını yenilerken genelde biz TOBB Birliğinin bir şirketi olan Turizm İşletmeleri Anonim Şirketi ile TOBB’ un kefaletinde yaptığımız sözleşmelerle bu  kapıları yeniliyoruz. İşte bunların içerisinde en büyüğü, Dünyada da sayılı kapılar arasında, Dünyada ikinci, Avrupa’nın en büyük gümrük kapısı Kapıkule yenilediğimiz kapılardan bir tanesi. Yine bu bölgede Sarp Gümrük Kapısını yeniledik . Ayrıca gümrük kapılarımızı komşu ülkelerle ortak gümrük kapısı şeklinde yapıp hizmete sokmak süretiyle çalışmalarımız devam ediyor. Bunun bir örneği Nüsaybin’de. Temelini birkaç ay önce attık. İnşallah ağustos ayı sonu  tamamlanacak. Suriye ile ortak Nusaybin Gümrük Kapısını işletmeye sokacağız. Yine Gürcistan’la alakalı kapılarla ilgili müşterek  üç tane gümrük kapımız var. Bunların ortak kapı şeklinde yapım ve hizmete girmesine ilişkin anlaşma iki ülke arasında imzalanmıştır. Ama bunu Sarp’ta devreye sokamadık. Gürcistan biraz uzakta durdu, kavramakta bir uzaktabir pozisyon aldı. Gürcistan’lılar, Sarp Gümrük Kapısından Kemalpaşa’ya geliyor, Türkiyeden bizim vatandaşlarımız  Batum’a geçiyorlar. Burada bir düzensizlik var. Biz gümrük müşteşarını görevlendirdik, karşı taraflada konuşuyorlar. O geçişleri düzene sokacak, bir koridor güzergahından geçirtmeyi sağlayacak şekilde bir yapılandırma çalışması  sürüyor.” 

9.20110422231512..jpg

Yazıcı,Türkiye’nin bütün sorunlarına vakıf bir yönetim anlayışı ile çalışmaları sürdürdüklerini   önemli bir seçim arefesinde  olduklarını söyledi. Rize’de seçimlerde  verilecek mesajın  Türkiye‘nin geleceği  açısından son derece önemli olduğunu belirten Devlet Bakanı Yazıcı “Önemli bir seçim arefesindeyiz. Türkiye açısından önemli, Rizeliler açısından çok daha önemli. Yüzümüzü Türkiye’nin geleceğine dönük olarak, tercihlerimizi Türkiye’nin geleceğine dönük olarak  kullanacağınıza inanıyorum. Bunun sadece kişisel hareketimizle de sınırlı olmaması gerektiğini düşünüyorum. Çevremizi de bu konuda uyarmalıyız.  Buradan verilecek bir mesaj Türkiye’nin  geleceği açısından son derece önemlidir. Ben özellikle    ticaret erbabının, siz değerli hemşerilerimizin ve böyle önemli bir meslek örgütünün bunun bilincinde olduğu kanısındayım. Bu ülkenin 8 yıldır Başbakanı Rizelidir. Onla birlikte dört yıldır çalışan birde bakanınız var. Milletvekili arkadaşlarınız var. Bir ekip halinde çalışıyoruz. Biz siyaseti bir hizmet olarak görüyoruz. Gerçekten de öyle. Bakın milletvekillerimiz bu dönem aday değiller ama burada beraber çalışıyoruz. Gelecek dönemde biz olmayabiliriz başkaları olacak bu çalışmayı inşallah sürdüreceğiz. Hedefimiz ülkeye hizmet  etmektir.“ dedi.

3.20110422230031..jpg

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu ise yaptığı konuşmada milletvekilli adaylarının ziyaretlerinden onur duyduklarını  her şeyin karşılıklı olduğunu vurguluyarak, “Ziyaretten büyük onur duyduk.  Tabiiki biz iş alemi olarak ülkemizde istikrar istiyoruz. RTSO Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin örgütüdür. Bu çatı  altında 2023 hedefimiz içerisinde de Türkiye’mizi dünyada en büyük 10 ekonomi arasına sokmak gayretimiz var. Tabii bu hedeflere ulaşabilmek için ülkemizde istikrar şart. İstikrarsız bir ortamda çalışmak ve başarılı olabilmek çok zor. Dilerim ki bu seçimlerde  ülkemizin  istikrarı sürecektir. Sayın bakanıma hazır buradayken, tabiî ki hükümetimize Rusya vizelerinden dolayı şükranlarımı ifade ediyorum. Rusya'ya, gidip orda iş yapan arkadaşlarımız bunu çok daha iyi anlayacaklardır. Rusya vizelerinin kaldırılması, bilhassa bu bölge için bir milat olacaktır. Bunu hep beraber yakında hissedeceğiz.  Çok önemli bir çalışmadır. Bizler bunu bir sene önce duysaydık rüya gibi düşünürdük, şu an için bu rüya gerçek oldu. Bu bizim işadamlarımız için büyük bir ufuk olmuştur, inşallah gerekli ticari artırımımızı sağlayacaktır. Tabii bu seçim arifesinde siyasilerimizden isteklerimiz olacak. Bilhassa Ovit projemiz,  Rize-Mardin oto yolunu ısrarla istiyorum. Geçmiş dönemde çok önemli yol katledildi. Bunun içinde hükümetimize şükranlarımızı ifade ediyoruz. Tabii önümüzdeki süreç de de bu projenin tamamlanmasını, en azından inşaat aşamasının devam halinde olmasını diliyorum. Tabii ki biz üzerimize düşen görevi biliyoruz her şey karşılıklı, isteklerin karşılığı da var ve bunun içinde elimizden geleni yapacağız.”dedi.