Türkiye’nin Lezzetleri Üsküdar’da Toplandı

Türkiye’nin Lezzetleri Üsküdar’da Toplandı
Üsküdar Belediyesi ile Rize Dernekler Federasyonu tarafından birlikte düzenlenen ve ilçede 10 gün boyunca devam edecek yöresel tatlar ve kültür festivali dün başladı. Festivalde, Anadolu’nun her bölgesinden tatların bulunduğu stantlar açıldı.

Üsküdar Belediyesi’nin Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) ile birlikte düzenlediği 10 gün sürecek olan yöresel tatlar ve kültür festivali yapılan törenle başladı. Festival için Üsküdar sahilinde oluşturulan çadır alanda her yöreden lezzetlerin sunulduğu stantlar ve tezgahlar kuruldu. Her yörenin ön plana çıkan ürünleri ve lezzetlerinin Üsküdarlılara sunulduğu festival adeta Türkiye’nin tüm lezzetlerini buluşturdu.

Yöresel tatlar ve kültür festivalinin açılışına AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, RİDEF Başkanı Recep Albayrak ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

turkiye’nin-lezzetleri-uskudar’da-toplandi-(3).jpg

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılışta konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Üsküdar’ımızda çok kıymetli hemşerilerimizle birlikte adeta Anadolu’nun her rengini her zevkini her neşesini her tadını buluşturma adına düzenlemiş olduğumuz yöresel tatlar ve kültür festivalinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Üsküdar İstanbul’un da Türkiye’nin de özetidir. Her yöreden her bölgeden insanların yaşadığı her tadın neşvü nema bulduğu kadim huzurun beldesi, bir ulu rüyayı görenler şehridir Üsküdar” dedi.

turkiye’nin-lezzetleri-uskudar’da-toplandi-(2).jpg

Başkan Türkmen sözlerini şöyle sürdürdü: “İşte bu 26 Mart’a kadar açık kalacak olan festival dolayısıyla İstanbullu hemşerilerimiz Anadolu’nun her tadını burada tatmış olacak. Biliyoruz ki yöresel tatlar sadece lezzetten ibaret değildir. Aynı zamanda ekonomik güçtür. Siyasi, kültürel, sosyal istikrarın olmazsa olmazıdır. Bizler bu festivallerin hem huzurun kardeşliğin hem de ekonominin canlı kalmasında gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli etkisinin olduğuna inanıyoruz. Bugün burada Anadolu’nun bütün yörelerini buluşturan festivalin açılışını yapıyoruz.”

turkiye’nin-lezzetleri-uskudar’da-toplandi-(19).jpg

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, “Türkiye’de yapılacak referanduma, dünya da gözünü dikmiş durumdadır. Bu milletle mücadele edenleri Çanakkale ve İzmir’de denize döktük. Onlara bir daha bu topraklar üzerinde egemen olamayacaklarını 16 Nisan’da hep birlikte göstereceğiz” dedi. 

Dr. Temurci, “Soğuk havaya rağmen coşkunuz görülmeye değer. İnşallah bu coşku 16 Nisan’da tüm ülkede ‘Evet’ ile birlikte olacak. Rabbimden 16 Nisan’da bu yöresel tatları, Türkiye’nin tadına ve lezzetine dönüştürmesini niyaz ediyorum. Millet olarak hep birlikte tek millet, tek bayrak ve tek devlet için seferdeyiz. Rize evliyalar ve alimler şehridir. Her şeyden önce Rize, Recep Tayyip Erdoğan’ın şehridir. Bugün Üsküdar’da biz hep birlikte Türkiye’yiz, Diyarbakır’dan İzmir’e, Rize’den Erzurum’a hep birlikte buradan ses veriyoruz. Daha güçlü, daha istikrarlı ve problemsiz Türkiye için, istikbal ve istikrarımız için ‘evet’ diyoruz.

turkiye’nin-lezzetleri-uskudar’da-toplandi-(16).jpg

İl Başkanı Dr. Temurci sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ülkenin geleceğini Hollanda, Almanya değil Diyarbakırlı, Rizeli, Türkiye’de yaşayanlar; hep birlikte biz belirleyeceğiz. Biz ayağa kalkarsak, kardeş, bir ve beraber olursak; kimse bu millete oyunlarını, politikalarını dayatamaz. Bu iş parti meselesi değildir. Burada bulunan herkes kendi ekibiyle, STK’sıyla ‘bende varım’ diyor. ‘Bende elimi taşın altına sokuyorum, 16 Nisan’da kazanılacak ‘evet’ zaferine, bende katkı sunmak istiyorum’ diyor. Önümüzde sayılı günler var. Sizlerden ricam, o uzun adamı lütfen yalnız bırakmayın. Hep birlikte 15 yılda elde ettiğimiz zaferlere bir yenisini daha ekleyelim. Türkiye’de yapılacak referanduma, dünya da gözünü dikmiş durumdadır. Bu milletle mücadele edenleri Çanakkale ve İzmir’de denize döktük. Onlara bir daha bu topraklar üzerinde egemen olamayacaklarını; 16 Nisan’da hep birlikte göstereceğiz.”

Başkan Dr. Temurci’nin konuşmasının ardından, protokol üyeleriyle kurdele kesilerek festival başlatıldı. Ardından Dr. Temurci ve protokol üyeleri, festival alanında esnafları ziyaret etti.

turkiye’nin-lezzetleri-uskudar’da-toplandi-(1).jpgturkiye’nin-lezzetleri-uskudar’da-toplandi-(4).jpgturkiye’nin-lezzetleri-uskudar’da-toplandi-(5).jpgturkiye’nin-lezzetleri-uskudar’da-toplandi-(6).jpg

turkiye’nin-lezzetleri-uskudar’da-toplandi-(7).jpgturkiye’nin-lezzetleri-uskudar’da-toplandi-(8).jpgturkiye’nin-lezzetleri-uskudar’da-toplandi-(12).jpgturkiye’nin-lezzetleri-uskudar’da-toplandi-(1)-001.jpg

turkiye’nin-lezzetleri-uskudar’da-toplandi-(3)-001.jpgturkiye’nin-lezzetleri-uskudar’da-toplandi-(4)-001.jpgturkiye’nin-lezzetleri-uskudar’da-toplandi-(9).jpgturkiye’nin-lezzetleri-uskudar’da-toplandi-(8)-001.jpg

3. GÜN - 19 MART 2017

PAZAR BIRAKALIM SİGARAYI İÇELİM RİZE ÇAYI

AHMET ÇAKAR

SAAT 16.00 ETKİNLİK - YEŞİLAY STANT UYGULAMASI ve SİGARANIN ZARARLARI HAKKINDA SÖYLEŞİ – İL SAĞLIK

HASAN ÖNDER ÇAY GÖSTERİMİ SUNUMU VİDEO

SAAT: 18.00 ÜSKÜDAR BELEDİYESİ UYUŞTURUCU ve BONZAİ HAKKINDA SÖYLEŞİ

SAAT: 19.00 PROTOKOL KONUŞMALARI

KONSER: ZEKİ UÇKAN

4. GÜN - 20 MART 2017 PAZARTESİ

KARDEŞLİĞİN ADI GAKKOŞ ÇAY ve MUHABBETİN TADI NE HOŞ

14.00: AHMET ÇAKAR

18.00: ÇAYDA ÇIRA / RİZE FOLKLOR

ELDEF ELAZIĞ DERNEKLER FEDERASYONU

ÇAYDA ÇIRA OYUNU

FOLKLOR ÜFTÜD

19.00 PROTOKOL KONUŞMALARI

20.00: SERDAR TUNCEL

KONSER: USAME İSMAİL- ALİ ERKAN

5. GÜN - 21 MART 2017 SALI

AL BİR NEFES RİZEDEN KURTUL OBEZİTEDEN

16.00 ETKİNLİK - ABİDİN YEREBKAN

SİNEVİZYON RİZE / ÜSKÜDAR BELEDİYESİ

19.00 PROTOKOL KONUŞMALARI

KONSER: YASEMİN YILDIZ 

6. GÜN - 22 MART 2017 ÇARŞAMBA

VER BİR ÜNİTE KAN SAĞLIĞINI KAZAN

16.00 ETKİNLİK – VATANDAŞI KAN BAĞINA YÖNELTME FARKINDALIK

18.00 KIZILAY İLE İLGİLİ KAN BAĞIŞININ ÖNEMİ HAKKINDA SUNUM SÖYLEŞİ

19.00 PROTOKOL KONUŞMALARI

KONSER: AYHAN ALPTEKİN

7. GÜN - 23 MART 2017 PERŞEMBE

FASLI MUHABBET RUHİ ZİYAFET

16.00 ETKİNLİK –

18.00 SİNEVİZYON

19.00 PROTOKOL KONUŞMALARI

RECEP ALPER ÇEVİREL – EZGİ KETECİ ÇEVİREL SUNUMUYLA

8. GÜN - 24 MART 2017 CUMA

GÖNÜL KÖPRÜSÜ KARDEŞLİK BULUŞMALARI

16.00 ETKİNLİK  - YÖRESEL FOLKLOR GÖSTERİLERİ

19.00 PROTOKOL KONUŞMALARI

ÜSKÜDAR’DAKİ STK’LAR DAVET EDİLCEK

FOLKLOR ÜFTÜD

KONSER: EROL ŞAHİN

9. GÜN - 25 MART 2017 CUMARTESİ

GÖKKUŞAĞI ÇATIMIZ, KARDEŞLİKDIR AHDIMIZ

(GÖKKUŞAĞI LOGO YAPILIP 7 BÖLGE YAZILACAK)

16.00 ETKİNLİK – 7 BÖLGE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

19.00 PROTOKOL KONUŞMALARI

7 BÖLGE HALK OYUNLARI

FOLKLOR ÜFTÜD

KONSER: AHMET EKŞİ - NANURİS

KONSER: GRUP TİLLO

10. GÜN - 26 MART 2017 PAZAR

SPOR BARIŞ VE KARDEŞLİK

SUNUM OFLU ALİ

16.00 ETKİNLİK  - SPORDA ve TARAFTAR KONULU SÖYLEŞİ

19.00 PROTOKOL KONUŞMALARI

KONSER: HÜLYA POLAT

SUNUCU: OFLU ALİ – ABİDİN YEREBAKAN