Türkiye'nin Yarısına Elektrik Verilemedi!

Türkiye'nin Yarısına Elektrik Verilemedi!
Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerindeki onlarca şehir, bu akşam meydana gelen patlama ve yangın sonrası karanlığa büründü.

Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerindeki onlarca şehir, bu akşam Amasya Kayabaşı mevkiindeki Türkiye Elektrik Üretim-İletim Anonim Şirketi'ne (TEİAŞ) ait ana trafoda meydana gelen patlamanın ardından karanlığa gömüldü.

Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerindeki onlarca şehir, bu akşam Amasya Kayabaşı mevkiindeki Türkiye Elektrik Üretim-İletim Anonim Şirketi'ne (TEİAŞ) ait ana trafoda meydana gelen patlamanın ardından karanlığa gömüldü. Yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından aralıklarla elektrikler yeniden verildi.

Karadeniz Bölgesi'ni besleyen TEİAŞ'a ait Amasya'nın Kayabaşı mevkiindeki TEİAŞ'a ait 380 kWh trafo merkezinde akım trafosunda saat 20.30 sıralarında patlama meydana geldi. 154 kWh'luk yüksek gerilim hattında meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangın Amasya İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü.

Çevresinde oturanları endişelendiren trafodaki patlamanın ardından Sinop'tan Artvin'e kadar Karadeniz'in tümü ile Doğu Anadolu bölgesindeki birçok şehir karanlığa gömüldü.

Teknik bir arızadan dolayı meydana gelmiş olabileceği belirtilen trafodaki patlama ile ilgili TEİAŞ görevlileri çalışma başlattı. Zaman zaman bazı illere çok kısa süreli elektrik verildi.

Yetkililer, Karadeniz Bölgesine dağıtım yapan trafodaki patlamanın, Doğu Anadolu Bölgesi'nde de birçok ilde elektrik kesintisine neden olabileceğini belirttiler. Bir yandan arıza giderilmeye çalışılırken, diğer taraftan patlamanın kesin nedeni ile ilgili de inceleme başlatıldı.

DOĞU ANADOLU 40 DAKİKA KARANLIĞA GÖMÜLDÜ

Bu arada aynı saatte Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır, Muş, Ardahan ve Van'ı kapsayan Doğu Anadolu bölgesindeki illerde de yaklaşık 1 saat elektrik kesintisi meydana geldi. Bölgenin elektrik dağıtımını üstlenen Aras Elektrik yetkilileri, arızanın kendilerinden değil, sorunun şehirlerarası elektrik dağıtımından kaynaklandığını belirttiler.

1 SAAT SONRA ELEKTRİK VERİLDİ

Trafoda meydana gelen arıza yatlaşık 1 saatlik çalışma sonra giderildikten sonra, aşırı yüklenme olmaması için 'kısım kısım elektrik verilmeye başlandı'.

Sinop, Samsun, Ordu, Amasya ve Çorum illerindeki dağıtımı yapan Çalık YEDAŞ, Doğu Karadeniz Bölgesi kıyı illerinde ise Aksa Çoruh Elektrik, elektrik kesintisinin hemen ardından elektriğin yeniden verilmesi sonrası, aşırı yüklenme olması halinde doğabilecek aksaklıklar nedeniyle tüm ekipleri alarma geçirdi.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

İşte Elektrik Kesintisinin Nedeni

Doğu Karadeniz'in Şalteri İndi!