Türkiye'ye büyük övgü

Türkiye'ye büyük övgü
Türkiye'ye büyük övgü : 'Türkiye yüzyılın gücü' 'Türkiye yüyzılın kilit ülkesi.

Ortadoğu'da kilit ülke İran değil Türkiye olacak' Almanya eski Dışişleri Bakanı Joschka Fischer, “Türkiye, başarılı ve kapsamlı bir modernizasyon sürecinden geçiyor. Sonuç olarak bu yüzyılın kilit Ortadoğu gücüne dönüşme yolunda olan İran değil, Türkiye” diye yazdı.

İRAN DERS ALMAK İSTEMİYOR

Fischer, İngiliz The Guardian gazetesinde yayımlanan makalesinde ABD Başkanı Barack Obama’nın İran’a uzattığı ‘zeytin dalı’na dikkat çekerek İran’ın kendisine verilen fırsatı kaçırmaması gerektiğini savundu. İran’daki Şah’a karşı ayaklanmanın ‘ilk İslam devrimi değil, son sömürge karşıtı ayaklanmalardan biri olduğu’nu da kaydeden Fischer, İran’ı yönetenlerin tarihten ders almak istemediklerini öne sürdü.

Fischer şöyle devam etti: “Orta vadede İran’ın bölgedeki en büyük rakibi, İsrail veya Arap komşuları değil, Türkiye olacak. İran, iç özgürlükleri baskılarken, nükleer silahları geliştirmeye konsantre oluyor. Türkiye ise, başarılı ve kapsamlı bir modernizasyon sürecinden geçiyor. Sonuç olarak, bu yüzyılın kilit Ortadoğu gücü dönüşme yolunda olan,  İran değil, Türkiye’dir.”