Türkiye’ye Çay Satamayan Çaykur, Kızılderililere Çay Satacak

Türkiye’ye Çay Satamayan Çaykur, Kızılderililere Çay Satacak
Türkiye’ye çay satamayan Çaykur, Kızılderililere çay satışı yapacak.

Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesinde Çaykur çayı hakimiyetini sağlayamayan ve bir türlü bu bölgenin damak tadına uygun çay imalatı gerçekleştirip bölgede hakimiyeti ele alamayan Çaykur, Amerika’yı keşfederek Kızılderililere çay satışı yapacak!

Çaykur Genel Müdürlüğü, bu yıl Kanada’nın Montreal kentinde 10.’su düzenlenen SİAL Uluslararası Gıda, Gıda Teknolojileri, Otel - Restoran Ekipmanları Fuarı’nda Amerikalı çay tüketicileri ile buluştu.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu; “Fuarda ürünlerimize gösterilen yoğun ilgi bizi son derece mutlu etmenin yanında Amerika pazarı için de ayrıca umutlandırmıştır. Fuarın ardından birlikte çalıştığımız Amerika’daki bayilerimizle bir araya geldik. Karşılıklı olarak mevcut pazar şartlarını ve geleceğe dönük neler yapabileceğimizi ve faaliyetleri görüştük. Bizim açımızdan çok olumlu gelişmeler yaşadık.” dedi.

caykur,-kizilderelilere-cay-satisi-yapacak1.jpg

Amerika Birleşik Devletleri’nin en kalabalık Kızılderili nüfusuna sahip olan Oklahoma eyaletinde en büyük Kızılderili kabilelerinden biri olan Potawatomi kabilesinden bir gurup müteşebbis ile bir araya geldiklerini belirten Genel Müdür Sütlüoğlu; “Bayilerimizle yaptığımız istişarelerin ardından Oklahoma’da bir gurup Kızıldereli müteşebbis ve Türkiye’deki diğer girişimci temsilcileri ile birlikte yeni fırsatlar hakkında değerlendirmeler yaptık. Bu çalışmalarımızla özellikle iki ülke arasında oluşturulmakta olan Serbest Bölgelerde karşılıklı olarak iş yapma ve ticaret fırsatlarını değerlendirmek istiyoruz.”

Çaykur’un, diğer Türk firmalarıyla birlikte Serbest Bölgede oluşturulacak ortak ticaret fırsatlarının değerlendirildiği toplantılara da iştirak ederek konuyla ilgili değerlendirme yapma imkânı bulduğu belirtildi.