"Türkiye’ye Karşı Husumet İçinde Olanlar..."

"Türkiye’ye Karşı Husumet İçinde Olanlar..."
Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'ye karşı husumet içinde olanlar, birlik ve beraberliği bozmaya çalışanların en ağır ağır şekilde cezalandıracağını...

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'ye karşı husumet içinde olanlar, birlik ve beraberliği bozmaya çalışanların en ağır ağır şekilde cezalandıracağını belirtti.

İstasyon Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen ve tek aday Fikret Karabıyık'ın olduğu kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Başbakan Binali Yıldırım'ı salonda bulunan partililer büyük büyük coşku ile karşıladı. Programda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Arfin'e başlayan hava harekatı ilgili "Bir süredir, bölgede ki vatandaşlarımızın başını ağrıtan Arfin'de yaşan Arap, Kürt vatanşlarımızın başını ağrıtan PKK, PYD ve DEAŞ teröristlerini yok etmek için havadan harekata başlandı. Allah Mehmetçiğin, kahraman askerlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Değerli kardeşlerim, 80 milyon vatan evladının duası askerlerimizledir. Değerli kardeşlerim, Türkiye dostluğuna dostluklarına önem veren bir ülkedir. Ancak, Türkiye'ye karşı husumet içinde olanlar birliğimizi beraberliğimizi bozmaya çalışanlar var. Bunlar en ağır ağır şekilde cezalandırılırlar. Bunu bütün dünya bilmelidir. Bizim kimseye düşmanlığımız yok. Bunu dünya bilmelidir. Bizim hiç kimse alıp veremediğimiz bir sorunumuz yok. Biz bu topraklarda barış hakim olsun diyoruz. Kardeşlik hakim olsun diyoruz. Kardeşe kardeşe düşman etmesinler istiyoruz. Bin yıldır bu topraklarda Bilecik'te bir cihan hakimiyetine sahip Osmanlı doğdu. Söğütten yola bu tarihi yolculuk 3 asra yayıldı."

"BİLECİK BİR DİRİLİŞ ŞEHRİDİR"

"Bilecik gücümüze güç katıyor" diyen Başbakan Yıldırım, "Bilecik dirilişin şehridir, varoluşun şehridir. Bugünden itibarende inşallah yükselişin şehri olacaktır. 2019 yılında yeniden yükselişe Bilecik yeniden hazır mı? 2019 yılında yeni bir tarih yazacak mıyız? Size milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdim. Size Zonguldaklı kardeşlerimizin selamını getirdik. Buradan Bilecik'ten bütün Türkiye'yi muhabbet ile selamlıyorum. Bu kutlu yola çıktığımızda Bilecik bizimle birlikteydi. 15 yıl desteğiniz azalmadı. Artarak devam etti. Kongreniz hayırlara vesile olsun. Gücünüze güç, yolunuza yol katsın. İl Başkanınız Türkiye'nin en genç il başkanı idi. Ancak bu ünvanını Nevşehir'e kaptırdı. Değerli kardeşlerim, Bilecik'te 25 bin kayıtlı üyemiz var. Bu üyenin 10 bini kadınlardan oluşuyor. Kadınlar, AK Partinin AK kadınları sizlerle gurur duyuyoruz. AK Partinin başarısının mimarısınız. 3 bin 500 genç üyemiz var. Bu ülkeyi geleceğe taşıyacak sizlersiniz. Kadın Kolları, Gençlik Kolları, mahalle temsilcileri, durmak yok yola devam" dedi.

"AK PARTİ HER SEÇİMDE KENDİSİ İLE YARIŞIYOR"

Başbakan Binali Yıldırım, AK Partinin rakibi olmadığını belirterek, "AK Partinin rakibi yine AK Partidir. AK Parti her seçimde kendisi ile yarışıyor. AK Parti, milletin partisidir. İnsanlarımızın hayallerini, umutlarını gerçeğe dönüştüren partinin adıdır. Her türlü baskıya, kumpasa, vesayete kast eden, her türlü girişime karşı bayrak açmış bir siyasi oluşumdur. Bu milletin değerlerine sahip çıkanların adıdır. Ecdadına sahip çıkarak geleceğini inşa eden siyasi partinin adı AK Parti'dir. Biz teşkilatlarımızla ancak millete hizmet için siyaset yaparız. Ülkeyi kandırmak için siyaset yaparız. Bizim siyasette amacımız, milletin huzuru ve refahıdır. Bu davaya omuz verdiğiniz için Allah sizden razı olsun" diye konuştu.

"DÜŞMANLARIN HEVESLERİNİ KURSAKLARINDA BIRAKMAK İÇİN BİRBİRİMİZİ DAHA ÇOK SEVECEĞİZ"

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasının devamında ise şunları söyledi:

"Değerli kardeşlerim bizim siyasi hırsımız yok. Hizmet aşkımız var. Türkiye sevdamız var. AK Parti olarak 80 milyon vatan evladının birliği, kardeşliği için bunun için hizmet yapıyoruz. Her yaptığımız işi milletimizin geleceği için, birliği ve beraberliği için yapıyoruz. Bu güzel ülkede herkes inandığı gibi yaşayacak. Herkes inandığı gibi kendini ifade edecek. Türkiye düşmanlarının heveslerini kursağında bırakmak için birbirimizi daha çok seveceğiz. Daha çok kenetleneceğiz. AK Kadrolar, darbecilere dur dediniz, boyun eğmediniz. 15 Temmuz'da darbeci alçaklara geçit vermediniz. Bu ezanları dindirtmediniz, bu ay yıldızlı bayrağı indirtmediniz. Demokrasiye, Cumhurbaşkanına, hükümetimize sahip çıktınız. Gençler, biz sadece rabbimizin huzurunda eğiliriz. Başka hiç bir gücün önünde eğilmeyiz. Bu böyle biline. 15 yıldır milletimizle beraber ilerliyoruz. Ülkemize davamıza her zaman sahip çıktınız. En zor şartlarda dahi yılmadınız, ümitsizliğe kapılmadınız. Umut oldunuz. 80 milyonu kardeş bilerek, birliğinize, dirliğinize zarar vermek isteyenlere asla geçit vermediniz. Millete olan bağınızı yapılan hizmetlerle ortaya koydunuz. Bu bayrağı daha da yükseklere çıkarmaya devam edeceğiz."

(Aydın Sarıoğlu - Cem Kaan Toka - Abdullah Çibir/İHA)

Kaynak:IHA