Türküler Ve Aryalar Trabzon’da Birbirini İzledi

Türküler Ve Aryalar Trabzon’da Birbirini İzledi
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) AB Bilgi Merkezi tarafından gerçekleştirilen "Anadolu'dan Avrupa'ya Aryalar ve Türküler" başlıklı konser Ankara Devlet...

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) AB Bilgi Merkezi tarafından gerçekleştirilen "Anadolu'dan Avrupa'ya Aryalar ve Türküler" başlıklı konser Ankara Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Tenor Arda Doğan ve arkadaşlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Konserin açılışında bir konuşma yapan TTSO AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz, kültür ve sanatın toplumları birbirine yakınlaştırdığını, ezgilerin birlikteliğin de Türkiye'nin Avrupa'nın bir parçası olduğunu ortaya koyduğunu vurguladı. Karbuz, konsere Trabzon Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin de katıldığını vurgulayarak gösterilen ilgiden çok büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Açılış konuşmasının ardından geçilen konserde 2016 Avrupa Müzik Akademisi Beethoven Ödülü sahibi Tenor Arda Doğan, Haziranda Çek Cumhuriyeti Senfoni Orkestrasıyla dünya prömiyeri yapılacak şarkılarını da ilk kez Trabzonlular'a seslendirdi. Sanatçı Doğan'a eşlik eden soprano Tuğba Mankal ile birlikte sanatçılar çeşitli Avrupa ülkelerinden aryalarla birlikte türküleri de birlikte seslendirdi. Aryalar ve türküler arasındaki melodik benzerlik ve türkülerin çok sesli müzikle olan uyumu konseri izlemek için salonu dolduran Trabzonlu sanatseverleri mest etti.

Türküler Ve Aryalar Trabzon’da Birbirini İzledi

Türküler Ve Aryalar Trabzon’da Birbirini İzledi

Kaynak:IHA