Türüt'ten Rize Personel Eğitim Merkezinde "Sigara Bağımlılığı ve Zararları" Eğitimi

Türüt'ten Rize Personel Eğitim Merkezinde "Sigara Bağımlılığı ve Zararları" Eğitimi
Yeşilay Cemiyeti Rize Şubesi tarafından Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezinde "Sigara Bağımlılığı ve Zararları" eğitimi verildi.

Yeşilay Cemiyeti Rize Şubesi Başkan Yardımcısı ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Göğüs (Akciğer) Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hasan Türüt tarafından Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezinde "Sigara Bağımlılığı ve Zararları" konulu eğitim gerçekleştirildi.

Sigara bağımlığı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen eğitimde 80 personele sigara bağımlılığı ve zararları konusunda eğitim verildi.

yesilay-cemiyeti-rize-subesi-tarafindan-adalet-bakanligi-rize-personel-egitim-merkezinde-sigara-bagimliligi-ve-zararlari-egitimi-verildi-(1).jpg

Eğitimde konuşan Prof. Dr. Hasan Türüt, sigara içiminin dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de en önemli önlenebilir sağlık sorunu olduğunu kaydederek sigaranın zararları hakkında sunum yaptı.

Ülkemizde 6 saniyede bir kişinin sigaranın neden olduğu hastalıklardan dolayı hayatını kaybettiğini kaydeden Türüt, sigarayla mücadelede bir çok hastanede sigarayı bırakma polikliğini açıldığını belirtti

Türüt, sigarayı bırakmak isteyen her vatandaşa yardımcı olacaklarını belirterek, eğitim sonrasında personelin sorularını yanıtladı.

yesilay-cemiyeti-rize-subesi-tarafindan-adalet-bakanligi-rize-personel-egitim-merkezinde-sigara-bagimliligi-ve-zararlari-egitimi-verildi-(2).jpgyesilay-cemiyeti-rize-subesi-tarafindan-adalet-bakanligi-rize-personel-egitim-merkezinde-sigara-bagimliligi-ve-zararlari-egitimi-verildi-(3).jpg