Tutuklu Gazeteci Ödül Aldı

Tutuklu Gazeteci Ödül Aldı
Organize suç örgütü kurduğu iddiasıyla gözaltına alınan ve yaklaşık 1 aydır tutuklu bulunan muhalif gazeteciliğiyle bilinen Gençağa Karafazlı'ya Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından yılın gazetecisi ödülü verildi.

Organize suç örgütü kurduğu iddiasıyla gözaltına alınan ve yaklaşık 1 aydır tutuklu bulunan muhalif gazeteciliğiyle bilinen Gençağa Karafazlı’ya Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) tarafından yılın gazetecisi ödülü verildi. Karafazlı, daha öncede yaptığı muhalif haberlerle birçok ödül almıştı.

Ankara Divan Otel'de düzenlenen törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tek, ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay, Çankaya Belediyesi Başkanvekili Fazıl Güleken katıldı.

Çeşitli dallarda ödüller sahiplerini bulurken, TV programı dalında ÇAY TV’de yaptığı ''İşin Gerçeği'' adlı programla Gençağa Karafazlı ödüle layık görüldü. Karafazlı, organize suç örgütü kurduğu ve yönettiği iddiasıyla yaklaşık bir aydır tutuklu bulunduğu için ödül törenine katılamadı. Ödülünü ise DSP Genel Sekreteri Erçelebi tarafından eşi Günay Karafazlı’ya verildi.

Gözaltına alınan ve yaklaşık bir aydır tutuklu bulunan Gençağa Karafazlı’nın eşi ve aynı zamanda İHD Rize Temsilcisi olan Günay Karafazlı, ödül töreninde ki konuşması esnasında duygulu anlar yaşayarak konuşmasını yarıda kesti. Daha sonra yaptığı açıklamada Karafazlı, eşinin muhalif haberciliği yüzünden tutuklu bulunduğunu iddia ederek, Bu ödülü emeği ile Gençağa Karafazlı’nın hak ettiğini ancak kendisi tutuklu bulunduğu için gelemediğini söyledi.

Muhalif haberciliğiyle bilinen Gençağa Karafazlı yaklaşık bir ay önce polisin düzenlediği bir operasyonla gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. İş yeri ve evinde yapılan aramalarda bilgisayarlara el konuldu. Karafazlı gözaltına alınma gerekçesi olarak gösterilen iddiaların tamamının soyut ve maddi hiçbir temele dayandırılmadığını iddia ederek “muhalif haberciliği yüzünden susturulmak istendiğini” söylemişti.

Haber: Musa Yazıcı