Tuzcu: CHP Rize 1. Sıra Adayıyım, Yumuşak Atın Çiftesi Sert Olur

Tuzcu: CHP Rize 1. Sıra Adayıyım, Yumuşak Atın Çiftesi Sert Olur
CHP Rize’de Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan ve CHP Rize 1. sıra adayı olduğunu ifade eden iş adamı Selçuk Tuzcu’dan inanılmaz sözler…

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri dolayısıyla CHP Rize’den resmi olarak aday adaylığını açıklayan tek isim olan iş adamı Selçuk Tuzcu,  CHP’de ön seçim başvurularının 24 Mart’ta sona erdiğini ifade ederek, 24 Mart tarihi itibariyle CHP Rize 1. Sıra Adayı olduğunu kaydetti. CHP Rize’de tek aday olduğu için ön seçim olmamasını normal karşılayan Tuzcu, 29 Mart’ta yapılacak ön seçime kadar aday adaylığını açıklamayanların taşın altına saklanan bir böcekten farkları olmadığını kaydederek, aday adaylığı süresince ortaya atılan senaryolara kulak tıkadığını,  senaryo  oluşturmaya çalışanların yumuşak atın çiftesinin sert olduğunu unutmamaları gerektiğini belirtti.

CHP Rize Milletvekili Aday Adayı Selçuk Tuzcu, yaptığı yazılı açıklamada, 24.03.2015 Tarihi saat: 17.00 itibari ile CHP Rize 1. Sıra Adayıyım. Partimizin 15.02.2015 tarihinde yapmış olduğu MHK toplantısı sonucunda Rize İlinde ön seçim ile Aday tespiti yapılacağı açıklanmıştır. Buna istinaden 21.02.2015 Tarihinde CHP Genel Merkezine Adaylık başvurumu yaptım. 1 Mart 2015 tarihinde Aday Adaylığı başvurusu sona erdi. Bu tarih itibariyle Rize İli için Resmi başvuruda bulunan tek aday adayı benim.29 Mart’ta yapılacak olan ön seçimin 24.03.2015 saat 17.00’a kadar aday adaylarının listesi YSK’ya verilmesi gerekiyordu. Tek aday olduğum için ön seçim olmaması da doğaldır. Bu andan itibaren aday adaylığını açıklayacak olanlar hem partimizin MHK kararlarına hem de ilimizin parti üyelerinin kararlarını hiçe saymış durumuna düşecektir. Aday adayı olacağı partinin üyelerinin kararına saygı duymayan ve bu yüzden 29 Mart 2015 tarihine kadar başvurmayanlar bence taşın altına saklanan bir böcekten farkları yoktur. Bundan sonraki aşamada partinin demokratik hassasiyeti göstereceğine inancım sonsuzdur. Ancak bazı kişi ve kişiler Anti Demokratik yollarla bir senaryo oluşturmaya çalışabilirler.3 aylık aday adaylığım süreci sırasında devamlı olarak mütevazı bir şekilde her senaryoya kulak kabartmadım. Ama şunu da unutmasınlar yumuşak atın da çiftesi sert olur.” şeklinde konuştu.

selcuk-tuzcu-chp-rize-milletvekili-aday-adayi.jpg

SELÇUK TUZCU KİMDİR ?

22.02.1964  yılında Rize Merkez Tophane Mahallesinde dünyaya geldi.

Orta ve lise öğrenimini Rize de tamamladı. KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat
Bölümünden mezun oldu. 1987 yılında Rize Merkezde bir elektonik firmasının bölge bayiliğini yaptı.

1991 Yılında Tuzla Piyade Okulunda Asteğmenlik öğrenimini tamamladıktan sonra İzmir Merkez Komutanlığında İnzibat Subayı olarak askerliğini tamamladı.

1992 yılında özel bir bankada mali tahlil uzmanı olarak  2 yıl görev aldı.

Kendi isteğiyle bankacılık sektöründen ayrılarak Rize Merkezde Atapark döviz ve Altın A.Ş.’yi ortaklarıyla beraber kurdu. Rize’de bu faaliyetine 1998 yılına kadar devam etti. Aynı sektörde Yalova ve Bursa’da da 2006 yılına kadar faaliyetini devam ettirdi.

2007 yılında alüminyum sanayiinde faaliyet göstermeye başladı ve halen aynı sektörde ticari faaliyetine devam ediyor. Evli ve 1 kız çocuğu babasıdır.