U20 Dünya Futbol Şampiyonası Tanıtım Toplantısı Yapıldı

U20 Dünya Futbol Şampiyonası Tanıtım Toplantısı Yapıldı
U20 Dünya Futbol Şampiyonası tanıtım toplantısının ilki Rize Yeni Şehir Stadı'nda yapıldı.

U20 Dünya Futbol Şampiyonası tanıtım toplantısında konuşan U20 Milli Takım Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, Fenerbahçeli Salih’in şampiyonada forma giyeceğini söyledi.

U20 Dünya Futbol Şampiyonası tanıtım toplantısının ilki Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı Servet Yardımcı, U20 Milli Takım Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, U17 Milli Takım Teknik Direktörü Hakan Tecimer, Futbol Yorumcusu Rıdvan Dilmen’in katılımı ile U20 Dünya Futbol Şampiyonası maçlarının yapılacağı Rize Yeni Şehir Stadyumu’nda yapıldı.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, müsabakalarda bir tek koltuğun dahi boş kalmaması için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, “Umut ediyorum Türkiye çeyrek final müsabakasını ilimizde oynar. Ben bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

HAKAN TECİMER: “BU TURNUVADA YENİ YILDIZLAR KEŞFEDİLECEK”

U17 Milli Takım Teknik Direktörü Hakan Tecimer ise, yaptığı konuşmasında geleceğin yıldızlarının bu maçlarda izleneceğini kaydederek, “Bu turnuvada yeni yıldızlar keşfedilecek. Bundan önce oynan U20 Dünya Şampiyonası’nda Messi’ler Ronaldo’lar hep bu U20 şampiyonasında görüldü izlendi” şeklinde konuştu.

RIDVAN DİLMEN: “O YÜZDEN MİLLİ TAKIMIMIZIN RİZELİLERİN DESTEĞİNE ÇOK İHTİYACI OLACAK”

Yorumcu Rıdvan Dilmen de, Türkiye’nin Rize’de karşılaşacağı Kolombiya’nın güçlü bir ekip olduğuna dikkat çekip, “Rize’de oynanacak olan Türkiye-Kolombiya maçı beklide turnuvanın en önemli maçlarından bir tanesi. Brezilya ve Arjantin’in olduğu guruptan gelen bir takım. O yüzden milli takımımızın Rizelilerin desteğine çok ihtiyacı olacak” dedi.

u20-dunya-futbol-sampiyonasi-tanitim-toplantisi-yapildi-1.jpg

FEYYAZ UÇAR: “TRİBÜNDE TEK BİR BOŞ KOLTUK BİLE KALMAMASI FUTBOLCULAR İÇİN BÜYÜK KATKI OLACAK”

U20 Milli Takım Teknik Direktörü Feyyaz Uçar ise, oyuncuların Rize’de moral ve desteğe ihtiyacı olduğuna ısrarla vurgu yaparak, “Biz çok genç oyuncular ile burada olacağız. Moral ve desteğe çok ihtiyaçları var. Öyle bir yaştalar ki her şeyden etkileniyorlar. Tribünde tek bir boş koltuk bile kalmaması onlar için büyük katkı olacak” ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇELİ SALİH KADRODA

U20 Milli Takım Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, Fenerbahçeli Futbolcu Salih’in müsabakalarda forma giyeceğini açıklayarak, “Geçen Ocak ayından itibaren. Görev bana verildiğinden bu yana çalışmalarım devam ediyor. 8 ila 10 arasında 94’lü arkadaşlarımız var. 93-94 arası belki birkaç arkadaşımızı düşünebiliriz. Büyük olasılık ile kadro şekillendi. A Milli takımımızdan Kerim belki katılabilir. Onunla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Yurt dışından halen cevap beklediğimiz bir iki oyuncu var. Turnuvayı Salih parlatacak inşallah. Salih her iki grubunda kullandığı bir oyuncu. Yaşı itibariyle hem U19’da hem de U20’de kullanabiliyoruz. Salih ile birlikte bu yıl çok önemli sınavlardan geçeceğiz. Kendisine çok güveniyoruz. Mayıs ayında U19 olarak ilk tur oynayacağız. Rusya, İtalya ve Ukrayna ile oynayacağız. Oradan birinci çıkarsak Avrupa Şampiyonası’nda oynamaya hak kazanacağız. Daha sonra Salih, 8-10 kişinin bulunduğu 94’lük grubun içerisinde olacak. Onu da burada izleme fırsatı bulacaksınız. Rabbim bir aksilik vermezse, nazar değmezse” şeklinde konuştu.

Heyet, açıklamaların ardından maçın oynanacağı stadyumu gezdi. Heyetin arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan’da yer aldı.