Uçağın motoru havada alev aldı

Uçağın motoru havada alev aldı
Zürih'e gitmek üzere Antalya'dan havalanan uçakta korku dolu saatler yaşandı.

İSVİÇRE'nin Zürih kentine gitmek üzere Antalya Havalimanı'ndan havalanan uçağın sol motoru kalkıştan 6 dakika sonra alev alınca zorunlu iniş yaptı. Motor arızası olduğu düşünülen uçaktaki yolcular başka uçakla ülkelerine gönderilecek.

Antalya'dan Zürih'e gitmek üzere saat 12.56'da havalanan ‘Air Berlin' firmasına ait ‘Boeing 752' tipteki uçağın pilotu, sol motorun alev aldığını fark edince saat 13.02'de durumu Antalya Havalimanı'ndaki kuleye bildirip zorunlu iniş için izin istedi. İzin verilmesi üzerine içinde 1'i bebek 207 yolcu ile 7 mürettebatın bulunduğu uçak, saat 13.19'da Antalya Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı. Yolcular uçaktan indirilirken, teknik ekip motor arızası ile ilgili inceleme başlattı.

Antalya Vali Yardımcısı Hayrettin Balcıoğlu, şöyle dedi: “206 yolcu ve 1 bebeğimiz var. Çok şükür bir sıkıntıları yok. Bizden kalkan bir uçak. 12.56'da İsviçre Zürih'e gitmek üzere mürettebatı ile birlikte bizden kalktıktan sonra kaptan dönüyor. 13.19'da havalimanımızın kontrolü altında gerekli inişi hiçbir sıkıntı olmadan gerçekleştiriyor. Şu anda durum budur.” Uçaktan indirilen yolcuların başka bir uçakla ülkelerine gönderileceği kaydedildi.