Ucuz Ayakkabıya Tamir Yok

Ucuz Ayakkabıya Tamir Yok
Edirne'de ayakkabı tamircileri, ucuz ve kalitesiz ayakkabıların tamirini yapmaktan kaçınıyor.

Edirne'de ayakkabı tamircileri, ucuz ve kalitesiz ayakkabıların tamirini yapmaktan kaçınıyor.

Edirne'de ucuz ayakkabıların piyasaya girmesi ayakkabı tamircilerinin işini azalttı. Bir ayakkabının tamiri 5 ila 10 TL arasında değişirken, piyasada 10 ila 20 TL arasında ayakkabı bulmak mümkün hale geldi. Durum böyle olunca vatandaşlar ayakkabılarını tamir ettirmek yerine, ucuz olan ayakkabıyı almayı tercih ediyor. Tamir fiyatı ayakkabı fiyatını geçince vatandaşlar ayakkabı tamircilerinden vazgeçiyor.

Edirne'deki ayakkabı tamircileri de, ülkeye hızla giren ve insanların bir hayli talep ettiği ekonomik ayakkabıların tamirini yapmaktan şikayetçi oluyor. Ucuz ayakkabıların tamiri yapıldıktan sonra ertesi gün tekrar tamir için kendilerine getirildiğini belirten tamirciler, kalitesiz, az maliyetle üretilen ayakkabıların tamirini yapmadıklarını söylediler.

"MESLEK BİTİYOR"

Ayakkabıcı tamircisi Murat Evci, ucuz ayakkabıların piyasaya hızlı girmesiyle mesleğin de bitmeye başladığını belirterek, "Adam 10 liraya ayakkabı alıyor. Biz tamir için 5 lira isteyince bize "Yenisi 10 TL" diyor. Bizim de işlerimiz azalıyor. Genel olarak ucuz ayakkabılar çıkınca işlerimiz de azalmaya başladı. Ucuz ayakkabının tamiri de zor oluyor. Bugün bir yerini dikiyorsun, yarın başka bir yeri patlıyor. Böyle olunca biz de ucuz ayakkabıyı tamir etmek istemiyoruz. Geri çeviriyoruz" dedi.

Ayakkabı tamiri yaptırmak için gelen Sancar Feda, "10 liraya ayakkabı aldım topa bir vurdum kenarı patladı. Tamire getirdim 5 TL verdim. İki gün sonra sol ayağımla topa vurdum bu sefer sol ayakkabım patladı. Yine tamire geldim 5 TL de ona verdim. 10 liralık ayakkabıya 10 TL tamir parası verdim" diye konuştu.

Ucuz Ayakkabıya Tamir Yok

Ucuz Ayakkabıya Tamir Yok

Kaynak:IHA