Uğur Mumcu Ve Gaffar Okkan İzmir’de Anıldı

Uğur Mumcu Ve Gaffar Okkan İzmir’de Anıldı
24 Ocak 1993'te suikaste kurban giden araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu ve 24 Ocak 2001'de terör saldırısı ile şehit düşen Diyarbakır Emniyet Müdürü...

24 Ocak 1993'te suikaste kurban giden araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu ve 24 Ocak 2001'de terör saldırısı ile şehit düşen Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan, İzmir Barosunun düzenlediği etkinlikle anıldı.

İzmir Adliyesi 4. kat Baro biriminde İzmir Barosunun düzenlediği etkinlikte, 24 Ocak 1993'te suikaste kurban giden araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu ve 24 Ocak 2001'de terör saldırısı ile şehit düşen Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan anıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan anma etkinliğinde konuşan İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, nice aydının, vatansever evladın hain pusularda, terör tuzaklarında kaybedildiğini belirterek, "Bugün 24 Ocak. Bugün o hain pusularda yitirdiğimiz, yüreği vatan sevgisiyle çarpan iki yurtseveri anmak üzere toplandık. Bugünden tam 25 yıl önce soğuk bir Ankara gününde yitirdik o güzel insanlardan birini. Bir aydınlanma neferi, örnek bir hukukçu, gözü pek bir gazeteci olarak yıllarca haksızlıkların, yolsuzlukların, yobazların üzerine gitti Türkiye'nin yılmaz savunucusu olan Uğur Mumcu. Kalemini satmadı, vatanına, milletine ihanet etmedi. Kısa sürede ipliklerini pazara çıkardığı terör örgütlerinin bir numaralı hedefi olan Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993 Pazar günü otomobiline konan bir bomba ile karanlığı aydınlığa tercih edenlerce katledildi. Bugünden tam 17 yıl önce bir Diyarbakır gününde yitirdik bu ülke için canını ortaya koyan bir başka insan olan Gaffar Okkan'ı. Doğuda faili meçhul cinayetlerin arttığı, halkla devletin arasının çok açıldığı dönemlerde Diyarbakır'a emniyet müdürü olarak atanan Gaffar Okkan, halkla emniyet güçlerinin göz göze bile gelmediği dönemde görevine başladı. Vedasında ise şehirde esnaf kepenk kapatacak, Diyarbakırlılar onu gözleri yaşlı uğurlayacaktı. Görev süresi boyunca insanların polise bakış açısını değiştiren, Diyarbakır halkının gönlünü fetheden Gaffar Okkan, araya mesafe koymaktansa halkı anlamayı tercih etmiş ve onlarla bütünleşmiştir. Gaffar Okkan görev süresi boyunca Hizbullah'a karşı etkin bir mücadele vermiş ve örgütü bitirme noktasına getirmiştir. 1998 ve 1999 yıllarında düzenlenen operasyonlarda birçok Hizbullah üyesi yakalanmış, aynı zamanda 30'a yakın faili meçhul cinayeti aydınlatmıştır. Bugün 24 Ocak. Araştırmacı gazeteci olmanın ötesinde Türkiye'nin demokrasi ve aydınlanma mücadelesi veren Uğur Mumcu'yu ve görevi başında şehit edilen Gaffar Okkan'ı ve onlarla birlikte tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Son olarak şunları da söylemek isteriz ki, bu ülke şehitlerimizin kanları üzerinde yükselen, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının bize emanetidir ve hiçbir terör örgütünün bölmeye, parçalamaya gücü yetmeyecektir" dedi.

(Atakan Şen/İHA)

Uğur Mumcu Ve Gaffar Okkan İzmir’de Anıldı

Uğur Mumcu Ve Gaffar Okkan İzmir’de Anıldı

Kaynak:IHA