Ukrayna’dan Gelecek 180 Öğrenci İçin Rize’de Hazırlıklar Tamamlandı

Ukrayna’dan Gelecek 180 Öğrenci İçin Rize’de Hazırlıklar Tamamlandı
Ukrayna'dan 180 Türk öğrenci, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında Rize’de Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurda yerleştirilecek. Rize Valiliği, gelecek öğrenciler için tüm hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

Ukrayna'dan 180 Türk öğrenci, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında havayoluyla Trabzon'a gelecek. Türk öğrenciler daha sonra karayoluyla Rize’ye gelerek KYK Rize Devlet Hatun Öğrenci Yurdunda 14 gün karantina altında kalacak.

Konu hakkında Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Bu gece Ukrayna’dan gelerek ve İlimizdeki KYK Rize Devlet Hatun Öğrenci Yurdunda 14 gün süreyle misafir edeceğimiz 180 Türk vatandaşımız için gerekli bütün hazırlıklar tamamlandı.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararla; Ukrayna’dan gelerek Trabzon Havalimanı’na inecek olan uçaktaki 180 Türk vatandaşımız Rize’ye transferi, konaklama ve emniyet tedbirler dahil bütün ön hazırlıklar detaylı bir şekilde planlandı.

Misafirlerimiz için Sağlık İl Müdürlüğü, AFAD, Emniyet, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Kızılay’ın koordinasyonunda, vatandaşlarımızın beslenme, barınma, temizlik ve sağlık ihtiyaçları olmak üzere her türlü temel ihtiyaçları detayı bir şekilde düşünülerek hazırlıklar tamamlandı.”

ukrayna’dan-180-ogrenci-rize’deki-yurda-yerlestirilecek-(2).jpgukrayna’dan-180-ogrenci-rize’deki-yurda-yerlestirilecek-(3).jpgukrayna’dan-180-ogrenci-rize’deki-yurda-yerlestirilecek-(4).jpgukrayna’dan-180-ogrenci-rize’deki-yurda-yerlestirilecek-(1).jpgukrayna’dan-180-ogrenci-rize’deki-yurda-yerlestirilecek-(12).jpgukrayna’dan-180-ogrenci-rize’deki-yurda-yerlestirilecek-(6).jpgukrayna’dan-180-ogrenci-rize’deki-yurda-yerlestirilecek-(7).jpgukrayna’dan-180-ogrenci-rize’deki-yurda-yerlestirilecek-(8).jpgukrayna’dan-180-ogrenci-rize’deki-yurda-yerlestirilecek-(10).jpgukrayna’dan-180-ogrenci-rize’deki-yurda-yerlestirilecek-(11).jpg