Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: Rize Artvin Havalimanı Projesinde 20 Bin 500 Adet X Blok Beton Kullanılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: Rize Artvin Havalimanı Projesinde 20 Bin 500 Adet  X Blok Beton Kullanılacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ülkemizde ilk olarak Filyos Limanı projesinde kullanılan her biri 34 ton ağırlığındaki X blok betonların Rize–Artvin Havalimanı projesinde de kullanıldığını kaydetti.

Rize’nin Pazar ilçesinde yapımı süren ve tamamlandığında Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilecek 2’nci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı’nda sona geliniyor.

Temeli 3 Nisan 2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan ve bu yılın sonunda hizmete girmesi planlanan Rize-Artvin Havalimanı, 3 milyon metrekare deniz dolgusuyla dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tamamlandığında havacılık sektörünün önde gelen, örnek yapılarından bir tanesi olacak Rize–Artvin Havalimanı projesinde ülkemizde ilk olarak Filyos Limanı projesinde kullanılan dalgakıranı koruyacak X blok betonların kullanılmakta olduğunu kaydetti.

Yılda 3 milyon yolcuya hizmet verilecek Rize–Artvin Havalimanı projesinde 2.8 Milyon metre karelik alanda emniyetli ve sağlam bir kalkan görevi görecek olan her biri 34 ton ağırlığındaki beton X bloklardan 20 bin 500 adet kullanılacağını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, 10 Mayıs tarih itibariyle 19 bin 793 adetinin yerleştirildiğini belirterek, “İlk olarak Filyos Limanı projemizle uygulamasını yaptığımız X blok betonları, Rize-Artvin Havalimanımızın yapımında da kullanıyoruz. Dalgakıranı koruyacak bu bloklar, 2.8 Milyon m2'lik alanda emniyetli ve sağlam bir kalkan görevi görecek. Beton x bloklarının kullanıldığı bu projemiz tamamlandığında havacılık sektörünün önde gelen, örnek yapılarından bir tanesi olacak.” dedi.

ulastirma-ve-altyapi-bakani-adil-karaismailoglu,-ulkemizde-ilk-olarak-filyos-limani-projesinde-kullanilan-x-blok-betonlarin-rize-–artvin-havalimani-projesinde-de-kullanildigini-kaydetti-(-(3).jpgulastirma-ve-altyapi-bakani-adil-karaismailoglu,-ulkemizde-ilk-olarak-filyos-limani-projesinde-kullanilan-x-blok-betonlarin-rize-–artvin-havalimani-projesinde-de-kullanildigini-kaydetti-(-(4).jpgulastirma-ve-altyapi-bakani-adil-karaismailoglu,-ulkemizde-ilk-olarak-filyos-limani-projesinde-kullanilan-x-blok-betonlarin-rize-–artvin-havalimani-projesinde-de-kullanildigini-kaydetti-(1).jpgulastirma-ve-altyapi-bakani-adil-karaismailoglu,-ulkemizde-ilk-olarak-filyos-limani-projesinde-kullanilan-x-blok-betonlarin-rize-–artvin-havalimani-projesinde-de-kullanildigini-kaydetti-(-(2).jpg