Ülkücüler Devlet İçin Tetik Düşürmesini de Bilir…

Ülkücüler Devlet İçin Tetik Düşürmesini de Bilir…
Rize'de Cumhuriyet Meydanı'nda yağmur altında bir araya gelen binlerce kişi, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmeyi sürdürdü.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı Rize'de vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı'nda yağmura rağmen beklemeye devam etti. Demokrasiye sahip çıkma nöbetinde halka seslenen MHP Rize Merkez İlçe Başkanı Bülent Kaya, ülkücülerin devleti ve milleti için canını vereceği gibi tetik düşürmeyi de bildiklerini söyledi. 

demokrasi-nobeti-rize-(6)-002.jpg

Sabah saatlerine kadar süren bekleyiş sırasında halka hitaben bir konuşma yapan AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, Cumhuriyet meydanında demokrasiye sahip çıkma adına güzel birlikteliklerin yaşandığını belirterek, MHP ve Ülkü Ocakları hakkında övgü dolu sözlerle bahsetti.

Türüt konuşmasında, “Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Rize’de de bir birliktelik yaşanmaktadır. Demokrasiye sahip çıkma adına birlikte hareket edilmektedir. İlk günden bu yana genel başkanından genel merkezine, il yönetimlerinden ülkü ocaklarına kadar, her zaman fitnenin nereden geldiğine, okların kimden nereye gittiğine bakarak haklı ve haksızı ayıran, devletinin ve milletinin yanında olan MHP’ye ve ülkü ocaklarına MHP Merkez İlçe Başkanı Bülent Kaya’nın nezlinde teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar var olsunlar. “dedi.

demokrasi-nobeti-rize-(8)-002.jpg

Halka hitaben konuşan MHP Rize Merkez İlçe Başkanı Bülent Kaya ise konuşmasında, ülkücülerin her zaman darbelerin karşısında milli iradenin ise yanında olacağını vurgulayarak gerekirse vatan için tetik düşürmesini de bildiklerini söyledi.

Kaya konuşmasında, “Liderimiz sayın Devlet Bahçeli darbe girişiminin ilk anlarından itibaren tavrını net bir şekilde ortaya koymuş ve milli iradeden yana, milletinden ve devletinden yana bir duruş sergilemiştir. Dosta ve düşmana devlet adamlığının nasıl olması gerektiğini göstermiştir. Bizler de il ve ilçe teşkilatları olarak kulağımız liderimizde gözümüz sokaklarda, milli iradeden yana bir tavır ortaya koyuyoruz. Ülkücüler darbelerden çok çekti. Abilerimiz idam sehpalarında haksız yere idam edilmişken ülkücüler hiçbir zaman darbeden yana olamaz, her zaman darbelerin karşısında milli iradeden yanadır. Ülkücüler gerekirse devlet ve millet için canını seve seve verir. Gerekirse tetik düşürmesini de bilir.” dedi.

demokrasi-nobeti-rize-(9)-002.jpg

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katıldığı protestoda, İl Müftüsü İsmail Yalçın gerçekleştirdiği konuşmadan sonra dua etti.

Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamaları Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan dev ekrandan takip etti. Sağanağa rağmen alandan ayrılmayan Erdoğan'ın hemşehrileri, alkış ve sloganlarla destek verdi. Rizeliler, uzun süre Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan attı.

demokrasi-nobeti-rize-(1)-002.jpg

Rize Belediyesi tarafından, vatandaşların yağmurdan korunması amacıyla çadır kuruldu. Vatandaşlar, çadırda nöbet tutmaya devam etti. Ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlardan bazılarının çocuklarını da beraberlerinde getirdikleri görüldü.

"Millet senin yanında Başkomutan Erdoğan", "Demokrasinin yıldızı", "Paralel darbeci vatan haini FETÖ", "Halkın düşmanı FETÖ", "Demokrasiye hain kumpas", "Ay yıldızın altında mücadeleye devam" yazılı pankart taşıyan vatandaşlar, darbeciler aleyhine sloganlar attı.

Demokrasi Nöbetindeki vatandaşların gıda ihtiyaçları Tümsiad Rize Şubesi ve Beşir Derneği Rize İl Temsilciliği, Rize Belediyesi, ÇAYKUR, Dergah Pastaneleri ve Rize Yeşilay Derneği tarafından karşılandı.

rizede-fetonun-darbe-girisimine-protestolar-suruyor-(2).jpgrizede-fetonun-darbe-girisimine-protestolar-suruyor-(3).jpg

demokrasi-nobeti-rize-(17).jpg

demokrasi-nobeti-rize-(2)-001.jpgdemokrasi-nobeti-rize-(3)-001.jpgdemokrasi-nobeti-rize-(5)-001.jpgdemokrasi-nobeti-rize-(7)-001.jpg

demokrasi-nobeti-rize-(4)-002.jpgdemokrasi-nobeti-rize-(10)-002.jpgdemokrasi-nobeti-rize-(11)-002.jpgdemokrasi-nobeti-rize-(12)-001.jpgdemokrasi-nobeti-rize-(16).jpgdemokrasi-nobeti-rize-(19).jpgdemokrasi-nobeti-rize-(18).jpgdemokrasi-nobeti-rize-(15)-001.jpg

demokrasi-nobeti-rize-(21)-001.jpg

rizede-fetonun-darbe-girisimine-protestolar-suruyor-(1).jpgrizede-fetonun-darbe-girisimine-protestolar-suruyor-(4).jpg