Ulusal Çay Konseyi Bayramoğlu ile Devam Dedi

Ulusal Çay Konseyi Bayramoğlu ile Devam Dedi
Ulusal Çay Konseyi Yönetim Kurulu, görev dağılımını yaptı. Konsey yönetiminde bulunan 9 üye oybirliği ile Başkanlığa yeniden Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu’nu seçti.

Konsey’de Başkanlığa Ali Bayramoğlu seçilirken, Başkan Yardımcılığına Rahmi Üstün, Muhasip üyeliğe ise Mehmet Erdoğan getirildi.

Yapılan yönetim kurulu toplantısında görev dağılımının yanı sıra önemli kararlar da alındı. Türk çaycılığını tehdit eden kaçak çayla mücadeledeki kararlı yaklaşımın devam edeceği belirtilirken, resmi ithalatla yurda getirilen yabancı menşeli çayların paketlerde belirtilmesi için çalışma başlatılıyor. Yine ithalatta alınan yüzde 145 gümrük vergisinin mahkeme yoluyla düşük bedel ibraz edilerek geri alınması yoluyla iç piyasaya düşük fiyatla giren yabancı çayların piyasayı bozması nedeniyle ithalatta gözetim uygulaması için çalışma başlatıldı.

ulusal-cay-konseyi.jpg
 
Ayrıca geçtiğimiz Mart ayında Rize’de, Tarım Bakanlığı Müsteşarı Nihat Pakdil, Gümrük Müsteşar yardımcısı Arslan Günler ile Tarım Bakanlığı’ndan Genel Müdürler ve Daire Başkanlarının katılımı ile yapılan Çay Sektörü Ortak Akıl toplantısında alınan kararların takip edildiği ve çay sektörünün sorunlarının giderilmesi için önlemler alınması yönündeki çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.