Uluslar Ligi’nde Yarı Finalistler Belli Oldu

Uluslar Ligi’nde Yarı Finalistler Belli Oldu
UEFA Uluslar Ligi'nde 2022-2023 sezonunun grup maçları tamamlanırken, yarı finalistler de belli oldu.

UEFA Uluslar Ligi'nde 2022-2023 sezonunun grup maçları tamamlanırken, yarı finalistler de belli oldu. Uluslar A Ligi'nde gruplarını lider tamamlayan Hırvatistan, İtalya, Hollanda ve İspanya turnuvanın yarı finalinde mücadele edecek.

Haziran ayında başlayan ve 25-27 Eylül tarihleri arasında son maçları oynanan UEFA Uluslar Ligi grup karşılaşmaları sona erdi. İlk sırayı alan takımlar, bir sonraki Uluslar Ligi'nde bir üst ligde mücadele etmeye hak kazanırken, A Ligi'nde 4 grup birincisi şampiyonanın yarı finalinde boy gösterecek. Finaller 14-18 Haziran 2023 tarihinde yapılacak. A Milli Futbol Takımı, C Ligi 1. Grup'ta mücadele ederken 6 maçta topladığı 13 puanla yeniden B Ligi'ne yükseldi. Son dünya şampiyonu Fransa ve İngiltere aldığı kötü sonuçlarla dikkat çekti.

Hırvatlar finallere adını yazdırdı

Uluslar A Ligi 1. Grupta Hırvatistan, kötü başladığı turnuvada son 4 maçını kazanarak 13 puan topladı ve lider bitirdi. Son dünya şampiyonu Fransa'yı 2 maçta da yenen Danimarka oynadığı futbolla dikkat çekerken 12 puanla ikinci sırada yer aldı. Fransızlar 5 puanda kalırken, B Ligi'ne düşen ülke 4 puanlı Avusturya oldu.

Macaristan'ı deviren İtalya lider bitirdi

Uluslar Ligi'nde güçlü rakiplerine karşı aldığı sonuçlarla dikkat çeken Macaristan son haftaya lider girdiği grubu 10 puanla 2. sırada bitirdi. Deplasmanda Macarlar'ı 2-0 deviren İtalya topladığı 11 puanla finallere gitme başarısı gösterdi. Almanya grubu 7 puanda 3. tamamlarken, İngiltere 6 maçta yalnızca 3 puan alabildi. İngilizler, son sırada yer alarak B Ligi'ne düştü.

İspanya bileti aldı

Turnuvanın ilk şampiyonu Portekiz, son haftaya lider girdiği grupta final şansını İspanya'ya kaptırdı. Portekiz'i deplasmanda 1-0 yenen İspanyollar son 4'e adını yazdırdı. 2. Grupta B Ligi'ne düşen takım ise 6 maçta 4 puan alan Çekya oldu.

Hollanda namağlup lider

Uluslar A Ligi 4. Grup'ta oynadığı 6 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik alarak topladığı 16 puanla finallere gitme hakkı elde eden Hollanda, 4 yıl sonra bu başarıyı tekrarladı. Bu grupta Belçika 10, Polonya ise 7 puanda kalırken, Galler 1 puanla B Ligi'ne düştü.

Üst lige adını yazdıran ekipler de belli oldu

Uluslar B Ligi 1. Grup'ta İskoçya topladığı 13 puanla lider olurken bir sonraki turnuvada A Ligi'nde mücadele edecek. 2. Grup'ta Rusya'nın FIFA tarafından men edilmesinden dolayı İsrail, İzlanda ve Arnavutluk 4'er maç yaptı. 8 puan toplayan İsrail bir üst lige adını yazdırırken, 3. Grup'ta liderlik 11 puanlı Bosna Hersek'in oldu. B Ligi 4. Grup'ta ise liderlik son maça taşındı. Norveç'i deplasmanda 2-0 mağlup eden Sırbistan rakibini sıralamada geçerek üst lige yükselme başarısı gösterdi. 4 puanda kalan İsveç ise C Ligi'ne düşen takım oldu.

A Milli Takım'ın yer aldığı Uluslar C Ligi 1. Grup'ta ay-yıldızlılar, 13 puan toplayarak B Ligi'ne yükseldi. Diğer gruplarda ise üst lige yükselen takımlar, Yunanistan, Kazakistan ve Gürcistan oldu. D Ligi'nde ise Letonya ve Estonya gruplarını lider tamamlayarak üst lige adını yazdırdı.

Uluslar Ligi’nde Yarı Finalistler Belli Oldu

Uluslar Ligi’nde Yarı Finalistler Belli Oldu

Uluslar Ligi’nde Yarı Finalistler Belli Oldu

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.