Uluslararası Makine Tasarım Ve İmalat Kongresi Başladı

Uluslararası Makine Tasarım Ve İmalat Kongresi Başladı
Uludağ Üniversitesi ile birlikte ODTÜ, Atılım, Balıkesir ve Gazi Üniversitelerinin ortak çalışmalarıyla iki yılda bir düzenlenen "17. Uluslararası...

Uludağ Üniversitesi ile birlikte ODTÜ, Atılım, Balıkesir ve Gazi Üniversitelerinin ortak çalışmalarıyla iki yılda bir düzenlenen "17. Uluslararası Makine Tasarım ve İmalat Kongresi" (UMTİK 2016) başladı.

Kervansaray Termal Otel'de açılış konuşmalarıyla başlayan ve 12 - 15 Temmuz 2016 tarihlerinde yapılacak kongreye dünyanın birçok yerinden sektör temsilcisi ve öğretim elamanı katıldı. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, "Torna tezgâhları üretim robotlarına dönüşürken ve dijital fabrikalar ortaya çıkarken, bizim yaşanan değişimi iyi yönetmemiz, yol haritamızı iyi belirlememiz gerekiyor. Türkiye'de uluslararası standartlarda makine ile ilgili araştırma altyapıları oluşturulması, araştırmacı insan gücünün yetiştirilmesi ve Kamu-Üniversite-Sanayi iş birliği mekanizmalarının daha da geliştirilmesi stratejik bir değer taşımakta. Bizler de Uludağ Üniversitesi olarak içinde bulunduğumuz değişimi iyi okuyarak, ülkemizin ve kentimizin kalkınmasında daha etkin rol almak üzere kendimizi bugünün ve geleceğin ihtiyaçlarına göre yeniden şekillendirdik. Uludağ Üniversitesi, kamu, üniversite, sanayi başta olmak üzere ve toplumun bütün katmanları arasında süreklilik arz eden bir iş birliğinin en önemli aktörlerinden biri olmaya adaydır. Bu konuda da iş dünyamız ve kamu kurumlarımız ile birlikte önemli adımlar atıyoruz" ifadelerini kullandı.

17.Uluslararası Makine Tasarım ve İmalat Kongresi, 15 Temmuz 2016 tarihine kadar devam edecek.

Uluslararası Makine Tasarım Ve İmalat Kongresi Başladı

Uluslararası Makine Tasarım Ve İmalat Kongresi Başladı

Kaynak:IHA