Ulutek Maker Kış Programları Başlıyor

Ulutek Maker Kış Programları Başlıyor
Uludağ Üniversitesi ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde yazın ilk kez uygulanmaya başlayan "ULUTEK Maker Çocuk Programları', velilerden gelen talep üzerine...

Uludağ Üniversitesi ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde yazın ilk kez uygulanmaya başlayan "ULUTEK Maker Çocuk Programları', velilerden gelen talep üzerine kış döneminde de düzenlenmeye devam edecek.

Yeni dönemi 15 Ekim'de başlatacakları bilgisini veren ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kanık, yaz döneminde gerçekleştirilen programlara büyük ilgi olduğunu hatırlattı. Programın ardından velilerden ve öğrencilerden devam edilmesi yönünde ciddi bir talep geldiğini aktaran Genel Müdür Prof. Dr. Mehmet Kanık, "Gelen bu talep üzerine programın kış döneminde de devam etmesi kararını aldık. Öğrencilerimizin devam eden eğitim öğretim hayatlarını sekteye uğratmamak için de programın hafta sonu uygulanmasının doğru olacağını düşündük. Kış dönemi eğitimlerimiz 15 Ekim'de başlayacak. Eğitimlerimize 9 ile 16 yaş arasındaki öğrencileri kabul edeceğiz. Hafta sonu atölyelerimizde öğrencilerimize robotik, elektronik, alternatif elektronik, yenilenebilir enerji, 3d yazıcı teknolojisi ve 3d tasarım, lego-robot, kodlama, arduino, beyin mühendisliği, arttırılmış gerçeklik gibi teknoloji atölyeleri, temel bilimler ve mühendislik uygulamaları eğitimleri vereceğiz. Öğrencilerimizin teknolojiyi sadece kullanan değil, teknolojiyi üreten olma imkânı sunuyoruz. Başvurularımız halen devam ediyor. Tüm velileri ve öğrencileri bu programlarda yer almaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Sınırlı sayıda kontenjanın bulunduğu, sadece 9-16 yaş aralığındaki toplam 48 öğrencinin faydalanabileceği ULUTEK Maker Çocuk Programı hakkında daha fazla bilgi almak ve kayıt olmak için (0224) 280 84 00 - 0555 274 17 00 numaralı telefonları arayabilir veya www.ulutekmakercocuk.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Ulutek Maker Kış Programları Başlıyor

Ulutek Maker Kış Programları Başlıyor

Kaynak:IHA