Ümit Milliler İsviçre'ye yenildi

Ümit Milliler İsviçre'ye yenildi
Trabzon'da oynan 2011 Avrupa Ümitler Şampiyonası Elemeleri 2. Grup'taki beşinci maçında Türkiye İsviçre'ye 3-1 boyun eğdi.

Trabzonspor'da 219 gol atarak, Türkiye Ligi'nde en fazla gol atan 3. futbolcu unvanını elinde bulunduran Ümit Milliler Teknik Direktörü Hami Mandıralı, yaşamında ilk kez Hüseyin Avni Aker Stadı'nda bir karşılaşmaya teknik direktör olarak çıktı. Taraftarlar, Hami Mandıralı'yı ''Bombacı Hami'' diyerek tribünlere çağırdılar.

Karşılaşmayı izleyenler arasında Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Uluslararası Spor Organizasyonlardan Sorumlu Başkoordinatör Mehmet Atalay, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Atal, Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu ve Trabzonspor Teknik Direktörü Hugo Broos da yer aldı.

Biletlerin ücretsiz oluşunun da etkisiyle karşılaşmayı 15 bini aşkın taraftar izledi. Taraftarlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla coşkulu bir biçimde milli takımı desteklediler.

STAT: Hüseyin Avni Aker

HAKEMLER: Marcin Borski xx, Rafal Rostkowski xx, Maciej Wlerzbowski xx (Polonya)

TÜRKİYE: Volkan Babacan x (Cenk dk. 46 x), Serkan x, İsmail xx, Serdar xx, Aykut xx, Jem Paul Karacan xx, Aydın x (Ferhat dk. 76 x), Furkan x, Mustafa x (Ömer dk. 46 x), Demir x, Caner xx

İSVİÇRE : Fickentscher xx, Feltscher xx, Berardi xx, Rossini xx, Alffolter xx, Lustenberger xx, Shaqiri xx (Pavloviç dk. 59 x), Hochstrasser xx (Gashi dk. 77 x), Ciarrochi xx, Frei xx, Stocker xx

GOLLER: Stocker (dk. 6 ve 42), Caner (dk. 51), Gashi (dk. 89)

SARI KARTLAR: Aydın (Türkiye) Lustenberger, Hochstrasser, Ciarrochi, Stocker (İsviçre)

KARŞILAŞMADAN NOTLAR...

6. dakikada İsviçre atağında Shagiri sağ taraftan ceza alanı içersine ortaladı, topa iyi yükselen Stocker'in kafa vuruşu ağlarla buluştu. (1-0)

10. dakikada Caner'in ceza alanı içerisine ortasında Deniz'in kafa vuruşu denemesini kaleci Fickentscher direk dibinde güçlükle önledi.

12. dakikada Aydın, savunmanın hatasında bir anda kaleci Fickentscher ile ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun vuruşunu kaleci Fickentsher iki hamlede kontrol etti.

14. dakikada Caner kaleci ile karşı karşıya kaldı. Yerden plase vuruşunu yine kaleci Fickentscheir kurtardı

25. dakikada Deniz, Jem Paul'den aldığı pasla kaleci Fickentscheir ile karşı karşıya kaldı. Plase vuruşu yandan auta gitti.

43. dakikada Stocker'in uzaktan attığı şutta kaleci Volkan'ın hatası golle sonuçlandı. (2-0)

51. dakikada Caner Erkin ceza sahasına girmeden sert vuruşu kalecinin bakışları arasında filelerle buluştu. (2-1)

53. dakikada Caner sağ taraftan ortasında arka direkte uygun durumda Deniz topa dokunamadı.

62. dakikada Jem Paul, topu boş kale yerine auta atarak mutlak bir gol kaçırdı.

86. dakikada Jem Paul'un uzun topunda Aykut topla buluştu. Aykut'un şutunda top filelere gitti ancak hakem ofsayt kararı verdi.

89. dakikada Gashi'nin kaleci Cenk'in önde olduğunu. Gashi'nin şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. (3-1)

GRUPTA SON DURUM

Milli Takımımızın grubunda bugün oynanan Gürcistan-İrlanda Cumhuriyeti ve Ermenistan - Estonya karşılaşmaları 1-1- berabere tamamlandı.

Bu sonucun ardından İsviçre 6 maç sonunda 13 puana ulaştı ve liderliğini devam ettirdi. Ümitler ise zirveyi ele geçirme fırsatını değerlendiremezken, 5 maç sonunda ikinci yenilgisini aldı ve 9 puanda kaldı.

Ümit Milli Takımımız grupta Estonya ile 18 Kasım Çarşamba günü Rize'de oynayacak. Karşılaşmayı Hırvatistan Futbol Federasyonu'ndan Drazenko Kovacic yönetecek. Yeni Rize Şehir Stadı'nda oynanacak maç saat 17.00'de başlayacak