Ümmetin Renkleri Erdoğan’ın Memleketi Rize’den Haykırdı: Erdoğan’a İslam Coğrafyasında Kurtarıcı Gözüyle Bakılıyor

Ümmetin Renkleri Erdoğan’ın Memleketi Rize’den Haykırdı: Erdoğan’a İslam Coğrafyasında Kurtarıcı Gözüyle Bakılıyor
İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonunca bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen "Ümmetin Renkleri Buluşması" kapsamında 26 ülkeden 25 hoca, 30 öğrenci, Rize'ye geldi.

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet  Turan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’de yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sadece 26 ülkede değil, bütün İslam coğrafyasında kurtarıcı gözüyle bakılıyor. Erdoğan, ümmet birliği açısından çok büyük değer ifade ediyor" dedi.

Kafileyi Rize’de İl Müftü Yardımcısı Naci Çakmakçı ile birlikte karşılayan Rize İrşad Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Vakıf Müdürü Kadir Kara,  Rize İrşad Vakfı ve Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi Kursları olarak Osmanlı'nın ruhunu taşıyan Ümmetin Renklerini Rize'de konuk etmekten duydukları memnuniyeti dile getirdikten sonra kafilenin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketini merak ettiklerinden Rize'ye geldiklerini söyledi.

Rize'nin küçük bir şehir olmasına rağmen çok hafız ve alim yetiştirdiğini kaydeden Kara, "Bu güzelliği bize yaşatan büyük meşaiftan Üstadımız Hacı Mahmut Efendi Hazretlerine de sıhhat, selamet, afiyet diliyoruz. Çünkü bu nurlu tablo O'nun eseridir. Cenab-ı Hak O'nun ömrüne bereket versin, huzurlar versin. Bu kardeşlerimizden de duamız şudur: Osmanlı Devletinin devamı olan Türkiye Cumhuriyeti ile Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ına bolca dua etsinler. İnşallah ülkemizin her tarafında bu programlar icra edilir.' diye konuştu.

kadir-kara.jpg

İDDEF Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Turan, Cumhuriyet Meydanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, üçüncüsünü düzenledikleri "Ümmetin Renkleri Türkiye'de Buluşuyor" etkinliği kapsamında 26 ülkeden 500 hocayı temsilen 25 Hoca, 6 bin öğrenciyi temsilen 30 öğrencinin 15 gün önce Türkiye'ye geldiğini belirterek, "İlk buluşmamız Sakarya'da gerçekleşti. Daha sonra Kastamonu, Samsun ve Ordu'yu ziyaret ettik." dedi.

mehmet-turan.jpg

Karadeniz denince akla ilk Rize'nin geldiğini ifade eden Turan, "Karadeniz'e gelmişken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketine uğramadan olmaz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sadece 26 ülkede değil, bütün İslam coğrafyasında kurtarıcı gözüyle bakılıyor. Erdoğan, ümmet birliği açısından çok büyük değer ifade ediyor. Bu ziyaretler kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın güzel ilini de ziyaret etmiş olduk." diye konuştu.

Turan, İDDEF olarak 26 ülkede eğitim merkezi olduğunu, 40 ülkeyle bağlantılı çalışmalar yaptıklarını ve 3 sene içerisinde 70 ülkeye yayılmak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Turan, 26 ülke arasında Gine,Gana, Etiyopya, Burkino Faso, Mali, Senegal, Tanzanya, Uganda, Moritanya, Sudan, Fildişi, Sırbıstan, Kosova, Bosna Hersek, Kazakistan, Gürcistan, Azerbaycan, Tataristan, Güney Kore, Sri Lanka, Hindistan, Pakistan gibi ülkelerin yer aldığını kaydetti.

ummetin-renkleri-erdogan’in-memleketi-rize-(9).jpg

Güney Koreli Mahmut Li ise çeşitli ülkelerden geldiklerini kaydederek, "Türkiye'de çok güzel karşılandık. Çeşitli ülkelerden gelmiş olabiliriz ama gönüller birdir. Biz Türkiye'ye gelirken kendi vatanımıza gelmiş gibi hissediyoruz. Biz bunu hissettirmek istedik. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketini de görmek istedik." dedi.

ummetin-renkleri-erdogan’in-memleketi-rize-(11).jpg

ummetin-renkleri-erdogan’in-memleketi-rize-(1).jpgummetin-renkleri-erdogan’in-memleketi-rize-(2).jpgummetin-renkleri-erdogan’in-memleketi-rize-(3).jpgummetin-renkleri-erdogan’in-memleketi-rize-(4).jpg

ummetin-renkleri-erdogan’in-memleketi-rize-(7).jpgummetin-renkleri-erdogan’in-memleketi-rize-(6).jpgummetin-renkleri-erdogan’in-memleketi-rize-(5).jpg

ummetin-renkleri-erdogan’in-memleketi-rize-(9)-001.jpgummetin-renkleri-erdogan’in-memleketi-rize-(10).jpgummetin-renkleri-erdogan’in-memleketi-rize-(13).jpgummetin-renkleri-erdogan’in-memleketi-rize-(14).jpg

ummetin-renkleri-erdogan’in-memleketi-rize-(15).jpgummetin-renkleri-erdogan’in-memleketi-rize-(16).jpgummetin-renkleri-erdogan’in-memleketi-rize-(17).jpgummetin-renkleri-erdogan’in-memleketi-rize-(18).jpg