Umreciler Rize’den Dualarla Uğurlandı

Umreciler Rize’den Dualarla Uğurlandı
194 kişilik bir kafile, Rize'den umre ibadetini yerine getirmek üzere düzenlenen törenle dualar ve gözyaşlarıyla kutsal topraklara uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile Rize İl Müftülüğünün koordinasyonunda gerçekleşen “Servisli 15 Günlük 30. Tur” umre törenine umrecilerin aileleri ve yakınları da katıldı.

Tören, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşti. İl Müftü Yardımcısı Abdulkerim Karabıyık'ın açılış konuşması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, ilahiler, tekbirler ve salavatlarla devam etti.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı, yaptığı konuşmada Rize'nin tarihi bir ana şahitlik ettiğini ve 194 umrecinin kutsal topraklara gideceğini söyledi. Çakmakçı, umrecilere hayırlı yolculuklar ve güzel ibadetler yapma temennisinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonunun tercih edilmesinden dolayı da umrecilere teşekkür eden Çakmakçı, "Ne mutlu sizlere. Bugün bu mübarek beldelere gitmek için kimisi maddi imkanı sağlığı el vermediği halde gözyaşı döken nice kardeşlerimiz var. Yüce Rabbimiz sizlere bunu nasip etti." dedi.

Çakmakçı'nın konuşmasının ardından Derepazarı İlçe Müftüsü Metin Dertli duada bulundu. Duanın ardından yakınlarıyla vedalaşan umreciler, kutsal topraklara doğru yola çıkmak üzere otobüslerle Rize Artvin Havalimanına hareket etti.

umreciler-rizeden-dualarla-ugurlandi.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.