Üniversite arkadaşına böyle balık yedirdi

Üniversite arkadaşına böyle balık yedirdi
KTÜ'nin "hamsi şöleni"nde davetliler, görevliler ile öğrencilerin hazırladığı ve yaklaşık 3 tonu bulan ızgara hamsiyi, ekmek, turp, soğan, helva ve meyve eşliğinde yedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) dördüncüsü düzenlenen "hamsi şöleni", Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Kanuni Kampüsü'nde düzenlenen şölene, Özak ile Özcan'ın yanı sıra Trabzon Valisi Recep Kızılcık, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, akademisyenler, Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Trabzonspor Sportif Direktörü Ünal Karaman, Trabzonsporlu futbolcular, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan şölende davetliler, görevliler ile öğrencilerin hazırladığı ve yaklaşık 3 tonu bulan ızgara hamsiyi, ekmek, turp, soğan, helva ve meyve eşliğinde yedi.

hamsi-soleni-1.jpg

Devlet Bakanı Özak, şölen sürerken gazetecilere yaptığı açıklamada, KTÜ'nün sosyal, kültürel, bilimsel ve her açıdan yörenin en büyük markası olduğunu belirterek, "KTÜ, tabiri caizse 5 üniversite yavruladı. Ben de buranın ilk talebelerinden biri olmaktan, mensubu, mezunu olmaktan büyük gurur duyuyorum" dedi.

Karadeniz ve Trabzon denince akla hamsi, KTÜ, Trabzonspor'un geldiğini ifade eden Özak, "Bu üç marka burada. Futbolcular, KTÜ, hamsi burada" diye konuştu.

6.20091210224344..jpg

Türkiye'nin her tarafını üniversitelerle donattıklarını anlatan Özak, "KTÜ'de okumuş, barakalarda okumuş bir insan olarak bugün geldiğimiz manzarayı gördüğümüzde, demek ki zaman her şeyi hallediyor. Her şey iyi olacak" dedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan ise yakın zamanda bölgede kurulan üniversitelerin KTÜ'nün seviyesine çıkmasını çok arzu ettiklerini belirterek, "O nedenle fırsat buldukça, sık sık buralardaki üniversitelerimizi ziyaret edip rektörlerimizle, öğretim üyelerimizle, öğrencilerimizle yüz yüze görüşmeyi tercih ediyoruz. Burada olmaktan mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

Özak ile Özcan daha sonra, Bayburt Üniversitesi Dede Korkut Kampüsü'nün açılış törenine katılmak üzere bu ile hareket etti.

5.20091210223626..jpg