Üniversitelerdeki yolsuzlukların belgeleri ortaya çıktı

Üniversitelerdeki yolsuzlukların belgeleri ortaya çıktı
YÖK'ün Elektornik Paylaşım Sistemi'nin şifrelerini kırılması sonrasında ele geçirilen yolsuzluk belgeleri gündemi sarstı. İlk yayınlanan ise Giresun...

Kendisini Redhack olarak adlandıran hacker grubu Yüksek Öğretim Kurumu sistemine düzenlediği saldırı ile elde ettiği belgeleri internet ortamında yayımlamaya başladı. İlk yayınlanan ise Giresun, Gazi, Adnan Menderes ve İstanbul Üniversitesi'ne ait belgeler oldu.

YÖK'e ait olduğu belirtilen belgeler arasında Atatürk Orman Çiftliği arazisinin konut ve iş merkezi yapılmak üzere satışa çıkarılmasından, bankalarla yapılan usulsüz anlaşmalara kadar bir çok yolsuzluğpun belgesinin bulunduğu belirtiliyor.Belgelerin bir çoğunda gizli damgası da yer alıyor.

Belgeler arasında Uludağ Üniversitesi’nin Garanti Bankası’nın yaptığı ödemelere ait belgeler ile İstanbul Üniversitesi’nde muhasebe kayıtlarına geçirilmeyen 1.537.719.46 lira ile ilgili soruşturma ile ilgili belgeler özellikle dikkat çekiyor.
 
Bir başka belgede de, üniversite harçlarının yatırıldığı bankadan alınan promosyon ile 480 bin TL'lik bir otomobilin alındığı bilgisi yer alıyor. Üniversite rektörü, YÖK'e gönderdiği yazıda konuyla ilgili bir önceki rektör hakkında soruşturma açılmasını istiyor.
 
Uludağ Üniversitesi’nin yolsuzluk yapıldığı iddia edilen temizlik ihalesiyle ilgili belgedeki rakamlar ise oldukça çarpıcı. Giderler gelirlerin iki katı olarak gözükürken, zarar  ise tam 12.112.530,93 TL.
 
Yolsuzluk yapıldığı iddia edilen üniversitelerden belgeleri yayınlananlar arasında Giresun Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi ve Uludağ üniversitesi bulunuyor.
 
İŞTE O BELGELER...
 
2.20130108224400.jpg