Üniversiteli İşçiye Kadro Umudu

Üniversiteli İşçiye Kadro Umudu
İşçi gibi görülen avukat, mühendis, veteriner gibi meslek sahipleri gerçek kadrolarına kavuşacak.

Toplu sözleşme masasından kadro müjdesi çıkacak. Memur-Sen, Devlet Personel Başkanlığı'na sunduğu toplu sözleşme talepleri arasında, kamudaki işçilerin statüsüne ilişkin beklentilere de yer verdi. Memur-Sen, kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsünde çalışan üniversite mezunlarının, istemeleri halinde memur kadrosuna geçirilmesini talep etti. Maliye tarafının da ekstra maliyet getirmediği için bu talebe olumlu baktığı belirtiliyor.

Kulislerde; toplu sözleşme masasından, kamudaki üniversite mezunu işçilere memur kadrosu müjdesinin çıkacağı konuşuluyor. Böylece işçi gibi görülen avukat, mühendis veteriner gibi meslek sahipleri gerçek kadrolarına kavuşacak. Memur- Sen Toplu Sözleşme Sekreteri Hacı Bayram Tonbul, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 2003 ve 2010 yıllarında Çaykur'da çalışan üniversite mezunu işçilerin memur kadrosuna atanmasına imkan tanındığını hatırlatarak, şunları söylemişti:

8 BİN 300 KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR

"Kamu kuruluşlarında ve KİT'lerde işçi kadrosunda istihdam edilen ama memurların yaptığı işleri yapan yaklaşık 8 bin 300 üniversite mezunu var. Bunların arasında mühendisler, avukatlar hatta doktorlar bulunuyor."