Üniversiteliler Kaçkar Dağlarında kep attı

Üniversiteliler Kaçkar Dağlarında kep attı
KTÜ Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü öğrencileri Kaçkar Dağlarında kep attı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü öğrencileri, mezuniyet törenlerini Kaçkar Dağlarının zirvesinde kep atarak gerçekleştirdi.

Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şağdan Başkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin eğitim hayatları boyunca yaptıkları arazi kamplarının sonuncusunu yeni mezunlarla birlikte Kaçkar Dağlarında gerçekleştirdiklerini belirtti.

Başkaya, arazi çalışmalarıyla biyolojik çeşitlilik, farklı ekosistemler, yaban hayatı yönetimi, türlerin ekolojisi ve biyolojisi gibi konulardaki eğitimlerin, öğrencilere yabani türleri doğal ortamlarında ve yerinde gözlemleyerek eşsiz bir deneyim sunduğunu anlattı.

Şağdan Başkaya, 2009 yılında kurulan bölümden 2021 yılı sonuna kadar 90 öğrencinin mezun olduğunu aktardı.

Dördüncü sınıfların son arazi kampını her yıl Kaçkar Dağları'nda belirten aktaran Başkaya, 8 yıl önce kep atılarak başlayan mezuniyet kutlamalarının sadece Kovid-19 salgını sürecinde sekteye uğradığını ifade etti.

Bölüm öğrencileri, mezuniyet törenlerini Rize sınırlarında yer alan Kaçkar Dağlarının zirvesinde kep atarak gerçekleştirdi.

ktu-yaban-hayati-ekolojisi-ve-yonetimi-bolumu-ogrencileri-kackar-daglarinda-kep-atti.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
6 Yorum