Ünlü futbolcu hakkında yakalama emri

Ünlü futbolcu hakkında yakalama emri
Rıza Çalımbay'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan futbolcu hakkında yakalama emri çıkartıldı...

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ın, kendisine basın yoluyla hakaret ettiği iddiasıyla şikayetçi olduğu futbolcu Souleymane Youla'nın yargılanmasına devam edildi.

Eskişehir 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen dava duruşmasına, davacı ve davalı taraflar katılmazken, Çalımbay'ın avukatı Ayşe Fert Dökmeci ile Youla'nın avukatı Rüstem Özışık duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada, tanıklar Eskişehirspor Genel Menajeri Kerem Atılmaz ile takımın doktoru Ali Armağan dinlendi.

Hakim Murat Karahisar'ın söz verdiği Atılmaz, Eskişehirspor'un eski futbolcusu Youla'nın 2008-2009 Turkcell Süper Lig sezonundaki Diyarbakırspor maçında yanına gelerek sakat olduğu için üç gün sonra Antalyaspor ile yapılacak Türkiye Kupası maçında oynamak istemediğini söylediğini aktardı.

Eskişehirspor takım doktoru Armağan'a Youla'nın sakatlığı olup olmadığının sorulduğunu ifade eden Atılmaz, şöyle konuştu:

''Kontrolün ardından Youla'nın sakatlığı olmadığı tespit edildi. Sonradan öğrendik ki Youla, memleketi Gine'ye gitmek istiyormuş. Uçak durumu uygun olmadığından çarşamba günkü maça çıkmak istemiyormuş. İsteğini geri çevirdik. Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal'a haber verdik. Ünal da Youla'nın kendisini tesislerde beklemesini istedi. Ancak, Youla'yı aradığımızda Ankara'da olduğunu öğrendik. Ankara'dan da memleketine gitti. Salı günü bir internet haber sitesinde Youla'nın Çalımbay ve Ünal hakkındaki 'Eskişehirspor'da mutlu değilim. Rıza Çalımbay sahtekar. Başkan yalancı' şeklindeki açıklamalarını okudum. O günün akşamı Youla, bir televizyon programına telefonla bağlandı. Youla, yine aynı şekilde Çalımbay hakkında 'sahtekar' kelimesini kullandı. Program sunucusu Youla'ya 'bu kelimenin anlamını biliyor musun, ileride başın ağrıyabilir' dedi. Bunun üzerine Youla 'Biliyorum, biliyorum sahtekar' şeklinde cevapladı. Youla, 8 yıldır Türkiye'de futbol oynuyor. Türkçe'yi gayet iyi biliyor. Bir kere gittiği noterde tercümansız işlem yaptırdı.''

Tanık Armağan da Youla'nın Diyarbakırspor maçından önceki Beşiktaş maçında sakatlığı bulunduğunu belirterek, Youla'nın Beşiktaş maçında riske edilmeyip oynatılmadığını bildirdi.

Youla'nın Diyarbakırspor maçında herhangi bir sakatlığının bulunmadığını anlatan Armağan, ''Diyarbakırspor maçında sağlamdı ve maçı tam olarak oynadı. Maçtan sonra da herhangi bir sportif rahatsızlık ve sakatlık geçirmedi. Youla, kupa maçında oynayabilecek durumdaydı'' dedi.

Hakimin söz verdiği Çalımbay'ın avukatı Dökmeci de Youla hakkında yakalama emrinin çıkartılmasını istediğini belirterek, ''Youla, şu anda yurt dışında. Eşinden de boşanacakmış. Mahkemeye gelip ifade vereceğine inanmıyorum'' dedi.

Youla'nın avukatı Özışık da müvekkilinin ülke dışında olduğunu ifade ederek ''Ek süre talep ediyoruz. Youla'nın, Bursaspor ile anlaşma durumu var. Youla, Denizli'de değil'' diye konuştu.

Hakim, Youla için Denizli'ye yazılan talimat cevabının beklenmesine, akıbetinin yazıyla sorulmasına, Youla'nın şu anda yurt dışında olması nedeniyle ülkeye girişinde görüldüğü yerde ifadesinin alınmasının ardından salıverilmek üzere yakalama emri çıkarılmasına karar verdi.

Duruşma, 7 Eylüle ertelendi.

OLAY

Youla, geçen yıl Eskişehirspor'un Antalyaspor ile deplasmanda yapacağı maça çeşitli bahaneler öne sürerek gelmemiş, bu sırada Belçika'da olduğu öne sürülmüştü. Eskişehirspor Kulübü yönetimi de Youla'yı kadro dışı bırakmıştı. Youla'nın, bu sırada çeşitli basın yayın organlarına açıklamalarda bulunarak kulüp yöneticileri ile Çalımbay'a hakaret ettiği öne sürülmüştü.

Youla, 20 Aralık 2009'da kulüp yönetim kurulu kararıyla süresiz kadro dışı bırakılmıştı. Çalımbay, kendisine basın yoluyla hakaret ettiğini iddia ettiği Youla hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Bunun üzerine Denizlispor, Eskişehirspor'un kadro dışı bıraktığı Youla ile 20 Ocakta 2,5 yıllık sözleşme imzalamıştı. Youla 2 Şubatta Brüksel'den uçakla geldiği Atatürk Havalimanı'nda Çalımbay'ın suç duyurusu nedeniyle gözaltına alınmış, ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Youla da kariyerine zarar verdiği için Çalımbay aleyhine Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nde (FIFA) dava açtığını açıklamıştı.