Ünlü Kemancı Aşkın, Küçükçekmeceli Öğrencilerle

Ünlü Kemancı Aşkın, Küçükçekmeceli Öğrencilerle
Küçükçekmece’de düzenlenen söyleşiye katılan ünlü keman virtüözü Cihat Aşkın, müzik alanında kariyer yapmak isteyen öğrencileri Küçükçekmece Belediyesi Müzik Akademisi’ne davet etti.

- Küçükçekmece’de düzenlenen söyleşiye katılan ünlü keman virtüözü Cihat Aşkın, müzik alanında kariyer yapmak isteyen öğrencileri Küçükçekmece Belediyesi Müzik Akademisi’ne davet etti.

Dünyaca ünlü keman virtüözü Cihat Aşkın, Küçükçekmece Belediyesi kültür-sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleşen söyleşiye katıldı. Aşkın, öğrencilere önemli bir çağrıda bulundu.

Küçükçekmece Gülten Özaydın Çok Programlı Lisesi’nde düzenlenen etkinlikte Küçükçekmeceli öğrencilerle buluşan usta isim, keman icrasıyla ve kendine has sohbetiyle büyük ilgi gördü.

“KARİYER YAPMAK İSTEYENLERİ BEKLİYORUZ”

Konuşmasında Küçükçekmece Belediyesi Müzik Akademisi’nin kurulduğu günden bu yana pek çok öğrenci yetiştirdiğinden bahseden Aşkın, “Küçükçekmece Belediyesi kültür-sanat alanında çok güzel hizmetler sunuyor. Küçükçekmece Belediyesi Müzik Akademisi’nde eğitim gören öğrencilerimizden çoğu, müzik okullarının sınavlarını kazanarak başarıya ulaşmıştır. Müzik alanında kariyer yapmak isteyen tüm öğrencilerimizi akademimize bekliyorum” dedi.

“BOŞ ZAMANLARINIZI İYİ DEĞERLENDİRİN”

Gençlere müzikle ilgilenerek, bir enstrüman çalmalarını, sporla ya da bilimle ilgilenmelerini de tavsiye eden Aşkın, “Sporla ya da müzikle ilgilenin ki boş zamanınız kalmasın. Boş zamanlardaki can sıkıntınızdan faydalanmaya çalışan kötü niyetli insanlar size ulaşamasın. Müzikle sporla, bilimle ve sanatla uğraşmak sizi koruyacak yegane unsurdur”diye konuştu. Aşkın ayrıca tüm gençleri 31 Ocak’ta gerçekleşecek olan Müzik Akademisi Konseri’ne davet etti.

Programda çocuklara şarkı da söyleten Aşkın, ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’, ‘Sarı Gelin’, ‘Ayrılık’ gibi dillere pelesenk olan eserleri icra etti. Katılımcılardan büyük alkış alan Aşkın, program sonunda Küçükçekmecelilerin sorularını yanıtladı. Okul müdürü Ertuğrul Özkaya ise ünlü sanatçıya teşekkür ederek çiçek takdim etti.