Ünlü Sanatçı İsmail Türüt 20 Yıllık Hayalini Telefonda Gerçekleştirdi 1000. Üye Oldu

Ünlü Sanatçı İsmail Türüt 20 Yıllık Hayalini Telefonda Gerçekleştirdi 1000. Üye Oldu
Rizeli Ünlü Sanatçı İsmail Türüt, SALVADER’in 1. kuruluş yıldönümü etkinliğine telefon bağlantısıyla katılarak derneğe üye oldu. Türüt’ün derneğin 1000. üyesi olduğu açıklanırken Türüt, 20 yıllık hayalinin gerçekleştiğini söyledi.

7 Temmuz 2017 tarihinde 153 kurucu üye ile kurulan Rize Salarha Vadisi Yeni Şehir Kalkındırma ve Dayanışma Derneği (SALVADER)’in 1.kuruluş yıldönümü Anbarlık köyü tarihi kemer köprüde sade bir etkinlikle kutlandı. Etkinliğe telefon bağlantısıyla katılan Salarhalı ünlü sanatçı İsmail Türüt, Salarha’da böyle bir birlikteliğin 20 yıllık hayali olduğunu belirterek, bu birlikteliği sağladıkları için Dernek yönetimine teşekkür etti. Türüt, ardından Derneğe üyelik kaydını telefon bağlantısıyla gerçekleştirirken, Türüt’ün 1000. Üye olduğu açıklandı.

Geniş katılımla gerçekleşen SALVADER 1. yıl etkinliğine; Dernek Başkanı Dursun Ali Toptan ve Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Türüt, AK Parti 27. Dönem İstanbul Milletvekili Aday Adayı Köksal Toptan, Salarha Deresinin ünlü şairi ve UNESCO’nun Yaşayan İnsan Hazineleri listesine giren Osman Efendioğlu, Muradiye Belde Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, Salarha Belde Belediye Başkanı Hasan Kara, Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Sakal, Sultangazi Rizeliler Dernek Başkanı ve RİDEF Başkan Vekili Hasan Başça, İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Türüt, İl AFAD Müdürü Şakir Kurk, Ticaret İl Müdürü Osman Köseoğlu, bölge muhtarları, kurucu üyeler ve Salarha sevdalıları katıldı.

1-145.jpg

Salarhalı olduğunu her platformda dile getiren ünlü sanatçı İsmail Türüt telefon üzerinden canlı yayınla etkinliğe katıldı. Türüt, Salarhalılara selamlarını göndererek SALVADER’in 1001. Üyesi oldu.

SALVADER Başkanı Dursun Ali Toptan günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmada, SALVADER’in kuruluşundan çok; üstlendiği vizyon ve misyona uygun şekilde yönetilmesinin önemli olduğunu ifade ederek, “Kuruluş ve tanıtım programını sunarken konuşmacı arkadaşlardan bir tanesi STK’ların güzel ve heyecanlı bir şekilde kurulduğunu ve zamanla heyecanının kaybolduğunu söylemişti. SALVADER böyle olmayacak düşüncesi ve azmi içerisinde heyecanımızı ve güvenimizi arttırarak yolumuza devam etmeliyiz. Büyük derneklerin büyük talepleri, projeleri ve çalışmaları olur. Bu çalışmalar hayata geçirilince üyelerine ve etrafına güven vererek büyür. Bizde çalışmalarımızda doğalgaz, kanalizasyon, duble yol ve Salarha-İkizdere tünelini gündeme getirdik ve bu talepleri ana kapak yaptığımız dergimizle siyasilere sunduk. Gerekli çalışmalar ve görüşmelere devam ediyoruz. İnşallah vadimiz için güzel çalışmalara ve başarılara hep birlikte imza atacağız. 1. Yıldönümü kutlamamızı Anbarlık köyünde yapmamızın amacı; vadimizdeki en büyük köy ünvanına sahip olması ve alfabetik olarak da en başta olmasıdır. Bunun yanı sıra Anbarlık köyü tarihi taş kemer köprüsüyle tarihsel ve sanatsal bir öneme sahiptir. Tarihsel önemi olan bu köprünün artık SALVADER için de ayrı bir önemi olacaktır. Çünkü bu köprü bundan sonra SALVADER’in gönül köprüsüdür. İleriki dönemlerde belirli aralıklarla bütün köy ve mahalle muhtarlıklarımızı da ziyaret ederek çeşitli etkinlik ve toplantılar yapacağız. Türkü ve söylemleriyle deremizi dünyaya tanıtan ünlü sanatçımız İsmail Türüt’e böylesine anlamlı ve özel günde telefonla bağlanıp ailemize üye olacağı için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

2--baskan-konusma.jpg

Başkan Toptan’dan sonra Muradiye Belde Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı yaptığı konuşmada, Salarha Vadisinin birlik ve beraberliğinin sembolü, tek ses olmasının adresi SALVADER’in 1. yıldönümünü Anbarlık köyünün tarihi mekanında kutlamak içni bir araya geldiklerini kaydederek, “Bir yıl gibi kısa sürede Rize’nin en bilinen STK’sı olmayı başaran derneğimiz ortaya koyduğu vizyonla takdir ve tebrikleri fazlasıyla hak etti. Vadimizin geleceği için olmazsa olmaz talepleri duble yol, doğal gaz, kanalizasyon ve Salarha İkizdere tünelini siyasetin ve Rize’nin gündemine taşıyan derneğimiz çok yakında bu taleplerin tek tek müjdecisi olmayı da başaracaktır. Birlik beraberliğin katlanarak geliştirildiği nice yıllara” şeklinde konuştu.

3--muradiye-bsk.-konusma.jpg

Salarha Belde Belediye Başkanı Hasan Kara ise “SALVADER’in ilk kuruluşunda bayağı bir emek verdik, bazı arkadaşalar kuruluşun önemini anlayamamıştı. Biz bu önemi bilerek yola girmiştik. Bugün derneğimizin geldiği nokta ortada. Şimdi deremizin sesi olarak vadimiz için gerekli talepleri her platformda dile getirerek bölgemize kazandırmayı hedefliyor. Derneğimizin oluşumunda emek veren, gönül veren herkese teşekkür ediyorum. Nice bir yılları birlikte kutlamak dileğiyle saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

4--salarha-bsk.-hasan-kara-konusma.jpgArdından ünlü sanatçı İsmail Türüt canlı yayınla SALVADER’e üye oldu. Canlı yayında duygu ve düşüncelerini dile getiren ünlü sanatçı “Tüm samimiyetimle ifade ediyorum bu birliktelik 20 yıllık hayalimdi. Bunu gerçekleştirdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Bana düşen her göreve hazırım.” dedi.

5--ismail-turut-baglanti.jpg

Konuşmaların ardından yaşanır ve temiz bir doğa için derneğin talep ve çalışmalarından olan doğalgazı çağrıştırmak amacıyla 53 balon havaya bırakıldı. Bir diğer talep olan; derelerin temiz kalması, atık ve çevresel kirlilikten korunması için isale ve kanalizasyon hattının önemine binaen tarihi kemer köprü üzerine 53 adet kırmızı gül bırakıldı. Sonrasında yıldönümü pastası kesildi.

Pasta kesilmeden önce Dernek Başkanı Dursun Ali Toptan “Derneğimizin amaç ve hedefleri büyük olduğundan sembolik olarak pastayı küçük yaptık. Bu doğrultuda yolumuza yılmadan ve yorulmadan devam edeceğiz. Allah birlikteliğimizi daim ve nice 1000., 10000. üyelere ulaşmayı nasip eylesin” temennisinde bulunarak pasta kesildi.

Akabinde Şehitlerimiz Oktay Türüt ve Kemal İsmailoğlu’nun kabirleri ziyaret edilerek Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

10--pasta-kesimi.jpg7--balon,.jpg8--kirmizi-gul.jpg11--sehit-oktay-turut-kabir-ziyareti.jpg

12--sehit-kemal-ismailoglu-kabir-ziyaret.jpg