Ünlüler Gençlere Örnek Olmalı

Ünlüler Gençlere Örnek Olmalı
Son aylarda bazı ünlü sporcu ve sanatçıların alkol, uyuşturucu alışkanlıkları ile yüz kızartıcı suç teşkil eden olaylara karışmaları üzerine Yeşilay Cemiyeti Rize Temsilcisi Bayram Ali Kavalcı açıklama yaptı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Rize Temsilcisi Bayram Ali Kavalcı,”Gençlerimiz geleceğimizin en önemli teminatıdır. Yeşilay Cemiyetimizde gençliğimizin teminatıdır. Çocuklarımıza ve gençlerimize kötü örnek olan tüm sanatçı ve sporcularımız gençlerimizden özür dilemelidir. Çocuklarımıza kötü örnek olama hakları yoktur.

Çocuklarımıza sahip çıkalım, onların faydalı alışkanlıklar edinmelerine yardımcı olalım. Sanat ve spor faaliyetleriyle uğraşan gençler, zararlı ve bağımlılık yapan maddelerle meşgul olmazlar. Sporda, sanatta, eğitim ve öğretimde, kısacası hayatın her alanında başarı ve mutluluğun ilk şartı sağlıklı ruh, sağlıklı bendendir. Sağlıklı, disiplinli, düzenli, planlı ve programlı insanlar başarılı ve mutlu olabilir, kendilerine, ailelerine, ülkelerine ve insanlığa fayda sağlarlar. Çocuklarımızın tüm var olan zararlı maddelerden uzak durmaları konusunda aile fertlerine ve öğretmenlerimize önemli sorumluluklar düşmektedir. Aile yapımızı, kültürümüzü, örf ve adetlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi mutlaka koruyup yaşatmalıyız. Ailede sevgisizliğin ve sahipsizliğin yerini zararlı alışkanlıklar doldurmaktadır. Çocuklarımıza ilgi, alaka, sevgi gösterelim ve her zaman sahiplenelim. Gençlerimiz doktor haricinde kimsenin verdiği hapı yutmamalı. Kötü niyetlileri anlamalı, onlara hayır demeyi öğrenmeli, arkadaş çevresini çok iyi seçerek, faydalı hobiler edinmelidir. Bu konuda aileler kendilerine yardımcı olmalı ve çeşitli imkânlar tanımalıdırlar.

Yeşilay her ne kadar ağırlıklı olarak sigara ve içki karşıtı olarak görünse de, Cemiyetimiz aile yapımızı, toplumun ve bireyin kendine zarar veren tüm bağımlılıklarla, sigara, alkol, uyuşturucular, kumar, internet, müstehcen yayınlar, şans oyunları vs. gibi bağımlılık yapan tüm manevi ve maddi zararlı alışkanlıklarla eşit ağırlıkta toplumumuzu 365 gün bilgilendirip, bilinçlendirmek misyonunu her geçen gün artırarak gönüllü ordusuyla tüm ülke sathında çalışmalarına devam etmektedir.”diye konuştu.