Ünü Rize Sınırlarını Aştı

Ünü Rize Sınırlarını Aştı
Rize’de 9 yıl öncesinde birkaç kişi ile kurulan bugün ise 127 aktif, onlarca sporcusu ve binlerce gönüllü üyesi bulunan VDDK’nın ünü Rize sınırlarını aştı.

2005 yılında Rize’de kurulan Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (VDDK)’nın İzmir Şubesi 20 Eylül’de kurularak geçici yönetim kurulu belirlendi.

VDDK İZMİR ŞUBESİ’NİN KURUCU BAŞKANI ŞAKİR TIKIROĞLU

sakir-tikiroglu.jpg

VDDK İzmir Şubesi’nin başkanlığına Şakir Tıkıroğlu getirildi. Tıkıroğlu’nun başkanlığındaki şubenin geçici yönetim kurulu üyeleri ise Sahra Keskin, Tufan Gül, Okan Uysal ve Fehmi Kavalali’den oluştu.

izmir-vddk-yuruyusu-2.jpg

VDDK İZMİR'DEN ETKİNLİK ÜZERİNE ETKİNLİK

Kuruluştan itibaren dağcılık faaliyetlerine başlayan ve ilk olarak 'Bozdağ Zirvesi Gece Dolunay Yürüyüşü' düzenleyen VDDK İzmir Şubesi, dağcılarla birlikte Bozdağ zirvesinde güneşin doğuşunu keyifli bir şekilde izlediler. Gerek dağcılık gerekse üyelik faaliyetlerini hızlı bir şekilde sürdüren ve kısa sürede 40 üyeye ulaşan İzmir VDDK, Muğla Sandras Dağı, Kayseri Erciyes Dağı, Manisa Spil Dağı ve İzmir Mahmut Dağı gibi birçok dağa düzenledikleri programların yanı sıra, hiking (günübirlik doğa gezisi) ve gece dolunay yürüyüşlerini de sürdürüyor.

sakir-tikiroglu-vddk-izmir.jpg

izmir-vddkdan-bozdag-zirvesi-gece-dolunay-yuruyusu.jpg

izmir-vddk-yuruyusu.jpg

izmir-vddk-yuruyusu-1.jpg

9 KASIM’DA ATA’YA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ, 10 KASIM’DA İZMİR ŞUBESİ’NİN 1. GENEL KURULU, 12 KASIM’DA İSE İZMİR’DE KURULUŞ YEMEĞİ DÜZENLENECEK

10 Kasım’da yapılacak olan VDDK İzmir Şubesi Genel Kurulu ve 12 Kasım’da İzmir’de düzenlenecek kuruluş yemeği öncesi, Merkezi Rize’de bulunan Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulubü Başkanı, Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Eğitmeni Emin Ali Kalcıoğlu, Rize’den İzmir’e bir köprü kurmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek; TDF’de eğitim görmüş İzmir’deki dağcı arkadaşların, VDDK ismini İzmir’de yaşatmak istemelerinin ve İzmir Şubesini açmak istemelerinin Rize adına memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

VDDK BAŞKANI KALCIOĞLU: İZMİR’DEN GELEN TEKLİF RİZE ADINA SEVİNDİRİCİ

BİZ ŞOV YAPMADIK… MEDYATİK OLMA PEŞİNDE KOŞMADIK… SADECE SPORUMUZU YAPTIK…

emin-ali-kalcioglu.20141102002927.jpgİzmir’de VDDK çatısı altında şube açarak, VDDK bünyesinde sportif faaliyetlerde bulunulmak istenmesinin Rize adına kesinlikle sevindirici bir olay olduğunu kaydeden VDDK Başkanı Emin Ali Kalcıoğlu, “Bu şu demek oluyor. Demek ki biz, bugüne kadar Rize’de doğru ve güzel işler yaptık. Sportif faaliyetlerde bulunduk. Şov ve medyatik olma peşinde koşmadık. Bizim sporumuzda şova yer yoktur. Biz sadece spor yaptık. Bunun karşılığında da İzmir’deki sporcu kardeşlerimiz VDDK çatısı altında faaliyetlerini sürdürmek istedi. Bu Rize için memnuniyet verici bir olay ve ben İzmir’deki sporcu kardeşlerimize bu işe gönül verip VDDK çatısı altında bu işi yürütmek istemelerinden dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

DİĞER İLLERDEN TALEP GELMESİ HALİNDE ŞUBELİKLER VERİLECEK

“Birlik olup güçlü olalım” ve “kalabalık olup güç gösterisinde bulunalım” felsefesinde olmadıklarını ve  sadece bu işe gönül vermiş insanlara yardımcı olmak ve dağcılık sporunu yapmak, yaygınlaştırmak istediklerini belirten VDDK Rize Şube Başkanı TDF Eğitmeni Emin Ali Kalcıoğlu, dağcılık sporunun ülkemizde gelişmesine VDDK olarak katkı sağlamak istediklerini ifade ederek, İzmir dışında başka illerden de talep gelmesi ve bu taleplerin VDDK kriterlerine uygun düşmesi halinde diğer illerde de Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulubü olarak şube açmayı düşündüklerini kaydetti.

DÜNYANIN EN ZOR SPORLARINDAN BİRİDİR DAĞCILIK

emin-ali-kalcioglu-vddk-baskani.jpg

Dağcılık sporunun dünyanın en zor sporlarından bir tanesi olduğunu sözlerine ekleyen Kalcıoğlu, Dağcılık sporunun mutlaka eğitim gerektirdiğini kaydederek, “Dağcılık sporu, bilgi, beceri ve donanım gerektirir ve asla şansa bırakılmaz. Dağcılık sporunun idmanı da aynı spor gibi dağlarda yapılır. Bu idmanlarda 8-10 gün gibi uzun sürer. Ve bunun altyapısında sporcu kendisini psikolojik, fizyolojik ve sosyolojik olarak ancak yapmış olduğu tırmanışlarda hazırlar. Aynı zamanda bizim yapmış olduğumuz antrenmanlar dağcılık sporunun kendisidir. “ dedi.

VDDK RİZE’DE KURULDU İZMİR VDDK İLE BÜYÜYECEK

Eğitimli bir kitle, eğitimli bir sporcu ordusu ve eğitimli bir kulüp olmak için bu işe gönül verdiklerini ifade eden Kalcıoğlu, 2005 yılında Rize’de kurulan VDDK’nın yurt içinde onlarca zirve yaptığını, ülkemizi yurt dışında temsil ettiğini ve Ekrem Orhon, İpsiz Recep gibi kaybettiğimiz değerler anısına Rize’de her yıl tırmanışlar gerçekleştirdiklerini ve bu tırmanışları hala yapmakta olduklarını söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü: İzmir büyük bir şehir orada onlarca kulüp var. Ama bizim eğitimli bir kulüp oluşumuzdan kaynaklanan bazı farklı özelliklerimiz var. İzmir’deki arkadaşlar da bundan dolayı bizimle beraber olmak istedi ve VDDK çatısı altında sportif faaliyetlerde bulunma talebinde bulundu. Bizde tüzüğümüzde yer aldığı şekilde yönetim kurulu kararımızla bu isteği VDDK kriterlerine de uyduklarından memnuniyetle karşıladık ve VDDK İzmir Şubemizi bu arkadaşlarımıza teslim ederek, Eylül ayında İzmir şubemizin geçici yönetim kurulunu oluşturduk. 10 Kasım’da İzmir Şubemizin 1. Genel Kurulunu yapacağız. Genel Kurul öncesinde ise 9 Kasım’da Ata’ya Saygı yürüyüşünü hep beraber yapacağız.