Unutulmayacak maç G.Saray'ın (VİDEO)

Unutulmayacak maç G.Saray'ın (VİDEO)
Turkcell Süper Lig'de 9. haftanın sonucu en çok merak edilen maçında, Galatasaray, Trabzonspor'u konuk etti.

9. haftanın kapanış maçı adeta nefesleri kesti... Türk futbolunun iki dev çınarı Galatasaray'la Trabzonspor'u karşı karşıya getiren karşılaşmayı sarı-kırmızılılar 4-3 kazanmayı başararak iki hafta sonra galibiyetle tanıştı.

Maça Trabzospor karşısında daha etkili başlayan Galatasaray, orta alanını kalabalık tutarken, özellikle sağ kanattan yaptığı ataklarla rakip kalede gol aradı ve her iki golü de Kewell ile Servet ile yine bu kanattan yapılan ortalarda buldu. İlk yarının son dakikasında Tayfun'un golünü engelleyemeyen sarı-kırmızılılar, soyunma odasına 2-1 önde gitmeyi başardı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında ise roller bir anda değişti. Trabzonspor'un daha baskılı oynamaya başladığı bu yarıda bordo-mavililer Colman'ın attığı nefis golle bir anda maça eşitliği getirdi.

Müsabaka 2-2'ye gelince Galatasaray toparlanmaya başladı ve 59. dakikada sahneye çıkan Arda Turan tekrar takımını öne geçiren golü buldu. Golden hemen sonra bu sefer sahneye çıkan taraf Baros'tu Çek yıldız attığı golle farkı ikiye çıkarttı. Karşılaşmada Trabzonspor iki farklı geriye düşmesine karşın maçı bırakmadı ve 86. dakikada Colman'ın golüyle farkı bire indirdi.

Son dakikalarda heyecan içinde geçen maçta Trabzonspor'un son saniyelerdeki baskısı sonuç vermedi ve karşılaşma 4-3 sona erdi.

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 22'ye çıkarırken, Trabzonspor 12 puanda kaldı.

GALATASARAY: 4 - 3 TRABZONSPOR

 Stat: Ali Sami Yen

Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Baki Tuncay Akkın, Volkan Narinç  Ü

Galatasaray: Franco, Sabri, Servet, Gökhan, Hakan, Mustafa, Ayhan, Keita, Arda  (Dk. 83 Aydın), Kewell  (Dk. 64 Barış ), Baros

Trabzonspor: Sylva, Tayfun, Egemen, Giray, Cale, Serkan  (Dk. 76 Barış ), Ceyhun, Colman, Engin  (Dk. 75 Alanzinho ), Garbiç, Umut  (Dk. 81 Gökhan )

Goller: Dk. 23 Kewell, Dk. 37 Servet, Dk. 69 Arda, Dk. 71 Baros (Galatasaray), Dk. 44 Tayfun, Dk. 54 ve 86 Colman (Trabzonspor)

Sarı Kartlar: Dk. 13 Cale, Dk. 45 Tayfun, Dk. 64 Giray, Dk. 66 Engin (Trabzonspor), Dk. 74 Barış, Dk. 77 Arda, Dk. 88 Baros, Dk. 90 Keita (Galatasaray)

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

1. dakikada sağdan Keita'nın ceza alanına yaptığı ortada, sol çaprazda Kewell gelişine vurdu ve kaleci Sylva başarılı bir biçimde topu kontrol ederek önemli bir tehlikeyi önledi.
6. dakikada sağdan yine Keita'nın ortaladığı topa ceza alanında bu kez Gökhan kafayı vurdu ve üst direğe çarpan meşin yuvarlak auta çıktı.
10. dakikada Engin'in arapasıyla Galatasaray savunmasının arkasına sarkan Umut, sol çaprazda dar açıya karşın şutunu attı ve top kaleye paralel olarak taca gitti.
20. dakikada Ayhan'ın uzun pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Keita'nın ceza alanına girer girmez şutunda, meşin yuvarlak savunmada Egemen'e çaparak kornere çıktı.

23. dakikada Galatasaray, Kewell'ın golüyle öne geçti. Sağdan Sabri'nin ortaladığı topu arka direkte kontrol eden Kewell, yerden sert bir vuruşla fileleri havlandırdı: 1-0.

36. dakikada sağdan Keita'nın ortaladığı topu ceza alanında Baros topuğuyla Kewell'ın önüne indirdi. Bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Kewell, uygun durumda topu yandan auta atarak önemli bir fırsatı değerlendiremedi.

37. dakikada Galatasaray, farkı 2'ye çıkardı. Arda'nın sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, savunmada Giray'ın kafayla uzaklaştırmaya çalıştığı top Keita'nın önünde kaldı. Bu oyuncunun ceza alanı sağ çaprazında yerden orta şut karışımı vuruşunda, topa kale önünde Servet ayak koydu ve meşin yuvarlak kaleci Sylva'nın müdahalesine karşın filelere gitti: 2-0.


44. dakikada Trabzonspor'un golü geldi. Ceza alanı dışından kullanılan serbet atışta, Ceyhun sert vurdu. Top savunmadan sekerken, ofsayt düşüncesiyle duraklayan Galatasaray savunmasının arkasına sarkan Tayfun, şık bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-1.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

51. dakikada soldan Garbiç'in ceza alanına gönderdiği topa, kale önünde Serkan'dan önce ayak koyan Hakan, tehlikeyi uzaklaştırdı.

54. dakikada Colman, Trabzonspor'a beraberliği getiren golü attı. Ceza alanı önünde riskli hareketler yapan Ayhan'dan topu kapan Colman, ceza alanına girmeden yaptığı sert vuruşla kaleci Franco'nun sağından meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-2

59. dakikada Mustafa'nın kafasıyla yaptığı ters vuruş sonrası Serkan, bir anda kaleci Franco ile karşı karşıya kaldı. Uygun durumda meşin yuvarlağı yandan auta atan Serkan, önemli bir fırsatı değerlendirememiş oldu.

69. dakikada Galatasaray, Arda'nın golüyle yeniden öne geçmeyi başardı. Sağdan Keita'nın yaptığı ortada, arka direkte Baros topu kafayla indirirken, geriden gelen Arda, plase bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve Galatasaray'ı yeniden üstünlüğe taşıdı: 3-2.

71. dakikada Baros, attığı golle skoru 4-2 yaptı. Sağdan Barış'ın ceza alanına gönderdiği topu kale önünde tamamlayan Baros, Galatasaray'ı 4-2 öne geçirdi.

86. dakikada Colman, kendisinin 2. ve takımının 3. golünü attı. Ceyhun'un arapasıyla savunmanın arkasına sarkan Gökhan, sağ kanatta topu yerden Colman'a gönderdi. Bu oyuncunun uygun durumdaki vuruşu kötü olmasına karşın, ayağından gelerek suratına suratına çarpan meşin yuvarlak ağlara gitti: 4-3.


90+1
dakikada soldan Colman'ın kullandığı köşe vuruşunda, ön direkte Tayfun topa vurdu, kaleye paralel giden meşin yuvarlak, az farkla yandan auta gitti.

90+4 dakikada Sabri'nin arapasında Baros savunmanın arkasına sarkarken, kalesini terkeden Sylva, müdahale ederek tehlikeyi uzaklaştırdı.