Ünyespor'da futbolcular kulubü terk etti

Ünyespor'da futbolcular kulubü terk etti
Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Ünyespor'da futbolcular, yönetim boşluğu ve alacaklarını alamadıkları gerekçesiyle kulübü terk etti.

Bir ay önce kulüp başkanlığından istifa eden Abdülkafi Keskin ve 6 yöneticinin yeşil-beyazlı ekiple yollarını ayırmasının ardından geriye kalan yönetim kendi arasında bir araya gelerek yeni bir başkan seçemedi ve kulübü Genel Kaptan Aydın Keskin ve Basın Sözcüsü Osman Sarıkahraman idare etmeye çalıştı. Ancak gelinen son noktada futbolcular alacaklarını alamadıkları ve karşılarında ciddi bir yönetim ve muhatap bulamamaktan yakınarak akşam saatlerinde bir basın toplantısı düzenlediler.

Osman Bölükbaş Tesisleri'nde yapılan basın toplantısına 25 futbolcu da katıldı. Takım adına açıklama yapan kaptan Emrullah, "Takımla sözleşme yaptığımızda aldığımız peşinatlar haricinde para alamadık. Hep 'şu gün, bugün' denilerek tam beş aydır ertelemelerle bugüne gelindi. Ancak biz hala paramızı alamazken, hiç olmazsa insan kazanılan maçların parasını verir ve arkadaşlarımız harçlık yapar. Bu takım 8 haftadır yenilmiyor ve son iki maçımızı da aldık" dedi.

Takımın 2. kaptanı kaleci Şenol ise yaptığı konuşmada, "Her takımda mutlaka pürüzler olabilir, ancak bizlerin durumu çok farklı. Verilen sözleri bırakın burada bazen kaloriferler bile yanmıyor. Bazen suyumuz olmuyor, duş alamıyoruz. Futbolcunun en önemli şeyi yemeğidir. Biz burada doğru düzgün yemek yiyemiyoruz. Aşçımız çok iyi ama onda malzeme verirsen yapacak. Evli olan arkadaşlarımız var, evlerine harçlık göndermeyi bırak evlerine haciz gelenler oldu. Biz daha burada ne bekleyelim, kimin için bekleyelim. Hep söylüyorlar 'İçişleri Bakanımız var, takıma sahip çıkacaktır' diye, ancak bizler beş aydır bekliyoruz. Daha bekleyecek zamanımız yok ve bu akşam kulübü terk ediyoruz. Pazar günü maçımız var, yeni bir oluşum olmadıktan sonra geri gelmeyi de düşünmüyoruz" diye konuştu.

Basın toplantısının ardından futbolcular odalarından eşyalarını alarak araçlarına binip kulübü terk ettiler.

unyesporda-futbolcular-kulubu-terk-etti.jpg

Teknik direktör Namık Altunsoy ise, "Futbolcuların olmadığı yerde benim de durmamın bir anlamı yok" açıklaması yaptı.

Kulübün Basın Sözcüsü Osman Sarıkahraman da konuyla ilgili şunları kaydetti: "Tüm çabalarıma rağmen ikna edemedim. Her kapıyı çaldım, ancak bir sonuç alamadım. Eğer futbolcular geri gelmez ise biz 3. Lig'e değil, amatör kümeye düşeriz. Kimse bunun farkında değil anlamış değilim" ifadelerini kullandı.

Sarıkahraman ayrıca, "Bu takıma bir iki takviye yaparak biz Play-off oynamayı düşünürken, gelinen noktaya bak. Belediye Başkanımız aradı, Ankara'da olduğunu belirterek, 'gelince acil bir toplantı yapalım, takımı toparlayalım' dedi ama ben çok yıprandım ve yalnız bırakıldım" açıklamasını yaptı.