Üreticiden Sonra Çaykur Çalışanları da Perişan!

Üreticiden Sonra Çaykur Çalışanları da Perişan!
Rize'nin en büyük geçim kaynağı çayın en büyük işletmecisi ÇAYKUR'da çay üreticisi kotayla karşı karşıya bırakılıp...

Rize'nin en büyük geçim kaynağı çayın en büyük işletmecisi ÇAYKUR'da çay üreticisi kotayla karşı karşıya bırakılıp çayını satamamanın sıkıntısını yaşarken bir diğer sıkıntıyı da ÇAYKUR çalışanları yaşıyor!

ÇAYKUR'DA SIKINTI BİTMEK BİLMİYOR!

Üreticiden Sonra Çaykur Çalışanları da Perişan!2007 girişli ÇAYKUR işçileri perişan halde geleceklerinden endişe ediyor!..

2007 GİRİŞLİ ÇAYKUR İŞÇİLERİ PERİŞAN HALDE!

ÇAYKUR'da 2007 yılında kura ile işe alınan işçiler, sendikal rekabetten dolayı toplu iş sözleşmesinin yapılamaması nedeniyle diğer mesai arkadaşlarına göre düşük ücretle çalışmak durumunda bırakılıyor. Yaşanan bu ücret adaletsizliği işçilerin sabrını zorlarken ÇAYKUR yönetiminin bu konuya bir çözüm bulması bekleniyor.

SENDİKAL YARIŞ İŞÇİLERİ ZORDA BIRAKTI!

ÇAYKUR'da eksik istihdam gücünü karşılamak amacıyla 2007 yılında kura ile bin 500 dolayında mevsimlik işçi ile 500 dolayında Çay eksperi alımı yapıldı. Ancak işçilerin işbaşı yaptığı aynı yılda TÜRK-İş'e bağlı Tek Gıda-İş Sendikası ile HAK-İŞ'e bağlı Öz Gıda-İş Sendikası arasındaki ÇAYKUR'da yetkili sendika yarışı başladı.

SÜTLÜOĞLU'NDAN BÜYÜK BEKLENTİLER!

5 yıldır sonuçlanmayan sendikal rekabet 2007 yılında işe başlayan işçileri mağdur etti. Toplu iş sözleşmesinin imzalanmaması nedeniyle düşük ücretle çalışmak zorunda bırakılan işçiler büyük ücret adaletsizliği yaşıyor.  Diğer mesai arkadaşlarının neredeyse yarı fiyatına çalışmak zorunda bırakılan işçilerden çoğu ÇAYKUR'u bıraktı, çok sayıda işçinin daha işi bırakacağı iddia ediliyor. İşçiler kurumda huzursuzluğa yol açan ve geçmiş dönemden bu yana yaşanan bu sorunun ÇAYKUR'da yeni dönem açan Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu tarafından çözüleceğine inanıyor.