Usta: Kızlarımızı Üniversite Kapılarında Turnikelere Sıkıştıranları Unutmadık

Usta: Kızlarımızı Üniversite Kapılarında Turnikelere Sıkıştıranları Unutmadık
Memur Sen Rize Şube Başkanı Resul Usta, 28 Şubat post modern darbesiyle ikna odaları kuranları ve imha kararları alanları unutmadıkları gibi “Kızlarımızı üniversite kapılarında turnikelere sıkıştıranları da, turnikeleri kıranları da unutmadık.” dedi.

Memur Sen Rize İl Başkanlığı tarafından "Türkiye’nin dünü, bugünü, yarını" konulu konferans düzenlendi. İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen ve Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı programda, sinevizyon gösterimi sonrası açılış konuşmasını gerçekleştiren Memur Sen Rize Şube Başkanı Resul  Usta, vefa için toplandıklarını ifade ederek, “Kızlarımızı üniversite kapılarında turnikelere sıkıştıranları da, turnikeleri kıranları da unutmadık. Tıpkı; ikna odaları kuranları ve imha kararları alanları unutmadığımız gibi. Biz, 28 Şubat'ta mütekebbir bir edayla 'Bin Yıl Sürecek' diye tehdit savuranları ve Devlet aygıtını inananlara zulüm çarkına dönüştürenleri unutmadık. Mağdurlara iade-i itibar yapıp onları yeniden göreve döndürenleri de unutmadık ve unutmayacağız.” dedi.

resul-usta-memur-sen-rize-il-baskani--(7).jpg

Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz, Rize Valisi Ersin Yazıcı ve eşi Hanife Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın, Ak Parti Rize İl Başkan Vekili İshak Alim ile İl Başkan Yardımcısı Ali Avcılar, kaymakamlar ile ilçe ve belde belediye başkanlarının yanısıra kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği konferansta, “Memur-Sen Konfederasyonumuzun kurucusu Merhum Mehmet Akif İnan Başkanımızın deyimiyle Vefa Elbiselerinizi giyerek Sohbetimize iştirak eden, siz değerli dostlar hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz.” Sözleriyle salondakileri selamlayarak konuşmasına başlayan Usta, “Biz Memur-Sen Konfederasyonu olarak; ‘İnsanın dünyadaki imtihanı ahde vefa'da gayrettir’ anlayışıyla yola çıkan, ‘Hak yolunda feda’ olmanın hakkını verme gayretiyle ter akıtan, akıttığı terle, cefaya talip oluşuyla berekete mazhar olan ve 850 bin üyesinin güvenini güce, gücünü kazanıma dönüştüren teşkilat olarak; yeni başlangıçlara, yeni kazanımlara, yeni ufuklara, yeni umutlara, Kararlı Adımlarla Güvenli Yarınlara yürüyebilmek için, Yeniden Büyük Türkiye'ye ve  Adil Bir Dünya'yı hakim kılmak için,  Türkiye'nin en büyük emek hareketi olarak varlık nedenimizi; Bütün kamu görevlilerini, emeğin ve ekmeğin değerini bilen herkesi davasına ortak eden, yan yana duran, kol kola giren, bereket ve heybeti oluşturan, ülkeyi ve dünyayı dönüştüren bir Memur-Sen olarak görüyoruz. Zirveyi; değerlerimiz üzerinden anı, çağı, insanı ve insanlığı ihya olarak görüyoruz. Bu salondaki heyecan, heyecanı yüreklerinde taşıyan sizler, başarıya olan inancımızı artırıyor ve yolumuzu kolay kılıyor" diye konuştu.

turkiye’nin-dunu,-bugunu,-yarini-konulu-konferans--(3).jpg

Bugün vefa için burada bulunduklarını ve bizim medeniyetimizde, bizim inanç iklimimizde vefa kelimesinin hatırlamak değil unutmamak olduğunu kaydeden Usta, “Vefa; Türkiye'yi yasaklara boğanları da bizi yasaklardan kurtaranları da, unutmamaktır. Kızlarımızı üniversite kapılarında turnikelere sıkıştıranları da, turnikeleri kıranları da unutmadık.  Tıpkı; ikna odaları kuranları ve imha kararları alanları unutmadığımız gibi. Biz, 28 Şubat'ta mütekebbir bir edayla ‘Bin Yıl Sürecek’ diye tehdit savuranları ve Devlet aygıtını inananlara zulüm çarkına dönüştürenleri unutmadık. Mağdurlara iade-i itibar yapıp onları yeniden göreve döndürenleri de unutmadık ve unutmayacağız. Medeniyetimizi yok sayıp, değerlerimizi yok etmeye uğraşanları da, değerlerimiz üzerinden ‘Yeniden Büyük Türkiye’ için milletle birlikte yola çıkanları da unutmadık, unutturmayacağız. Bu ülkede; milleti vesayete mahkûm edenlerin tersine, milletle birlikte siyasete yön veriliyor artık. Devleti derinlere çekenlerin tersine, Devlet milletin emrine veriliyor artık. Terörü besleyen sömürü baronlarını, her biri farklı örgütlenen terör taşeronlarını hiç akıldan çıkarmayacağız. Kardeşlik için, milli birlik için, bin yıllık desendeki beraberlik için, Çanakkale Ruhu için, proje üretenleri ve baldıran zehr-i içenleri unutmayacağız. Dün her şeyi tevil ederken, bugün herkesi tehdit eder hale gelen, İsrail'i otorite bilen, milletin seçtiklerine darbeye yeltenen, paralel ihaneti, Hizmet'i hezimete, Cemaatini cerahate dönüştüreni unutmayacağız. ‘One Minute’ çıkışıyla Siyonizm'e ve katil İsrail'e had bildirenlere; hissiyatımıza tercüman oldunuz, aynı yoldayız, aynı taraftayız demekten yorulmayacağız" dedi.

resul-usta-memur-sen-rize-il-baskani--(8).jpg

Usta, konuşmasının devamında, Üstad Necip Fazıl'ın; "Bağlan Sözüne Candan, Ahde Vefa İmandan" der:  "Bizim için vefa; diğergamlığın, hemhal olmanın, unutmamanın elbisesidir. O elbiseyi hiç kirletmedik. Üyelerimize, ülkemize vefamızı, ümmete ve medeniyete vefamızı hiç terk etmedik. Ne bencil, ne de benci olduk. Ülkemiz korku tünelinden çıksın, ham demokrasi tam demokrasi olsun diye, üyemiz kadar ülkemiz için de ter akıttık.” ifadelerine yer vererek, “Bizim sendikacılığımız, sadece sendikal kazanımlarla, kamu görevlilerine kazandırmakla yetinen bencilliği reddeder. Milletimiz de kazanmalı, ülkemiz de kazanmalı, devletimiz küresel rekabetin, diplomasinin, ulusal üstü siyasetin kazanan tarafında yer almalıdır.  Kazandıklarımızı kaybetmemek için istikrar her açıdan ilk şart. Siyasette istikrar, ekonomide ve diplomasi de istikrar, medeniyet duruşunda, özgürlük anlayışında, çözüm arayışında istikrar şart. İstikrar yoksa ya kaos vardır ya da kapıdadır.  İstikrarsızlığın neye mal olabileceğini, nasıl sonuçlar ürettiğini düne kadar belki gençlerimiz bilmiyordu. İstikrarsızlık bir tarafa istikrarsızlık ihtimalinin bile neye mal olduğunu 7 Haziran seçimleri sonrasında gördük ve yaşadık. İstikrar ve birlikteliğimiz korunmazsa; şehitlerimizin, gazilerimizin, Sütçü İmamların, Fevzi Çakmakların, Kazım Karabekirlerin mücadelesiyle destanlaşan "Çanakkale geçilmez" ilkesiyle koruduğumuz istiklal tehlikeye girer. İstikrar ve birlikteliğimiz devam etmezse; Menderesin kalkınma hamleleriyle, Özal'ın  değişim ve gelişim gayretleriyle, Savunan Adam Erbakan'ın D-8 girişimiyle başlattığı ‘Yeniden Büyük Türkiye’ yolculuğu istikbal yolculuğu riske girecek. İstikrar sürmezse; adalet bekleyen dünya mazlumlarının, merhamete muhtaç sömürü mahzunlarının, kapitalizmin ve emperyalizmin bu çağdaki mağdurlarının umut ışığı, millet olarak, ümmet olarak iftiharımız Türkiye, itibarımız Türkiye duruşu sona erdirilmek isteniyor. Biz biliyoruz ki medeniyet coğrafyamızda; ‘bizi bekleyenler, yolumuzu gözleyenler’ var.  Çanakkale Savaşı'nda arkadaşının vurulduğunu gören genç yiğide, komutanının gitme arkadaşın ölmüştür Sen de ölürsün demesi üzerine; gözünü kırpmadan ateşin ortasına dalan, arkadaşını sırtına alarak, sipere geri dönen askere;

Komutanın;

-"Ben sana demiştim ölmüştür diye boşuna gittin" sözlerine genç yiğidin,

-Hayır, komutanım boşuna gitmedim. Ben gittiğimde arkadaşım yaşıyordu ve bana "Geleceğini biliyordum, geleceğini biliyordum" dedi.

Yeryüzünden merhamet çekilmemiş, sizlerin merhamet elini görmek bizi mutlu etti diyen mazlum ve mağdurların "Geleceğinizi biliyorduk" demesi için İstikrar  ve kardeşlik diyoruz. Son nefeslerinde dahi "geleceğinizi biliyorduk" demek için bizi bekleyenlere "Biz geldik" "Bir olmaya geldik ,"Birlik olmaya geldik" diyebilmek Ahde vefanın gereği; "Geleceğinizi biliyorduk" sözünü duyabilmek" için istikrar ve beraberlik diyoruz. Mısır'daki ihvan'a; Arakan'da yüzbinlerce Müslüman'a; Gazze'ye, Doğu Türkistan'a Bosnaya, Kosovaya; umut olmak için istikrar diyoruz. Mescid-i Aksa'da şehit edilen kardeşlerimizin, Suriye'de Esed ve Putin  canilerinin  bombalarıyla ölen İnsanların, sahile vuran Aylan Bebeklerin olmadığı "adil bir dünya" için Güçlü Türkiye'yi şart olarak görüyoruz.” dedi.

turkiye’nin-dunu,-bugunu,-yarini-konulu-konferans--(2).jpg

Milletimize, ülkemize, ümmete ve insanlığa vefadan hiç vazgeçmediklerini ve hiç vazgeçmeyeceklerini belirterek, Ümmetin, mazlum ve mağdurların vefa beklentisine hiç kulak tıkamadıklarını, hiçbir zaman da sırt dönmediklerini ve dönmeyeceklerini, "Dünya Beşten Büyüktür"  haykırışını hissiyatın ve isyanın ifadesi olarak gördüklerini, görmeye devam edeceklerini kaydederek konuşmasını sürdüren Usta konuşmasının son bölümünde ise şunları kaydetti:  “Ölüme giderken dahi ‘milletim’ diyen Menderes'i, Haddini bildirmek isteyenlere ‘bana haddimi ancak millet bildirir’ diyen Özal'ı,  ‘Namlusu millete dönen tanka selam durmam’ diyen Muhsin Başkan'ı, Olimpos'un çocuklarının oyunlarına karşı Hira dağının duruşunu sergileyen Hakk'ı, Hakk'a teslimiyetiyle savunan Adam Necmettin Erbakan’ hocamızı, şeytanı bilince karşı Muhammedi şuuru yüklenen millet adamı, siyonizme had bildiren, milleti iradesiyle buluşturmak için dik duran ve diz çökmeyen Direnen Adam Recep Tayyıp Erdoğan’ı, soylu mücadelemizin kurucusu Kudüs Şairi Mehmet Akif İnan Başkanımızı, bu soylu davada  mücadele eden büyüklerimizi, söylem ve eylemleriyle mücadele eden ve etmeye devam eden, kıymetli cefakar ve fedakar ŞevkiYılmaz Hocamızı da, anlamaya, yalnız bırakmamaya, unutmamaya, unutturmamaya, yanlarında durmaya, bu kutlu davada beraber yürümeye devam edeceğiz.  Ayrıca; vatanı ve milleti uğruna toprağa düşmüş bütün aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Bu duygularla, teşrifiyle bizleri onurlandıran, her zaman varlığıyla onur duyduğumuz Şevki Yılmaz Hocamızı ve siz değerli vefakar dostlarımıza, bu akşam yalnız bırakmayıp bizlere eşlik ettiğiniz, destek verdiğiniz için yürekten teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. İyi ki bizimlesiniz. İyiye, doğruya güzele çağrı temelli vefa duruşumuz daim olsun. Hakikatle, medeniyetle bağımızı yeniden inşa yolculuğumuzda Allah yar ve yardımcımız olsun diyor, Allah'ın selamının, rahmetinin ve bereketinin hepimizin üzerinize olmasını diliyor, Bu salonu hınca hınç dolduran sizlere Büyük Memur-Sen Ailesi ve Milli Türk Talebe Birliği adına teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum."

resul-usta-memur-sen-rize-il-baskani--(10).jpgresul-usta-memur-sen-rize-il-baskani--(1).jpgturkiye’nin-dunu,-bugunu,-yarini-konulu-konferans--(1).jpgturkiye’nin-dunu,-bugunu,-yarini-konulu-konferans--(4).jpg

turkiye’nin-dunu,-bugunu,-yarini-konulu-konferans--(5).jpgresul-usta-memur-sen-rize-il-baskani--(9).jpg