Üstad'a Rize'de Anma Programı Düzenlendi

Üstad'a Rize'de Anma Programı Düzenlendi
Rize'de şiirleri ışığında dava Ruhu Necip Fazıl Kısakürek'i anma ve anlama programı düzenlendi.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ve Anadolu Gençlik Derneği işbirliğinde ünlü şair Necip Fazıl Kısakürek’i anma ve anlama programı düzenledi. Programda, üstat Kısakürek’in şiirleri okundu, eğitimci yazar şair İlhan Kurt tarafından Üstad Necip Fazıl Kısakürek anlatıldı.

Kur-an’ı Kerim Tilavetinin ardından başlayan programda Anadolu Gençlik Derneği Rize Şubesi Başkanı Fahri Alkan, Kısakürek’in çileli yolculuğunda daima doğru bildiklerinden taviz vermeden ilerlediğini belirterek, ‘Yeri gelmiş hapislerde yatmış yeri gelmiş belki bir yiyecek ekmeğe muhtaç olmuştur. Ama doğru bildiğinden de şaşmamıştır. Gerek ülke yönetimindeki o lider insanların tutum ve davranışları, gerekse etrafındaki insanların onu belki uzun süre anlayamayışı oldu. Nice yıllar sonra değer verilir bir konuma gelmiş olması da sizin gibi değer veren insanların onu sahiplenmesiyle bugün Necip Fazıl Kısakürek’i hep birlikte anıyoruz. Özellikle önemli bir gençlik kitlesinin yetişmesinde model olmuş, toplantılarla, söyleşilerde daime gençliği, doğru yolda ilerlemesinde motive etmiştir. Biraz önce söylendiği gibi usta-çırak ilişkisiyle gençler elinden geleni yapıyor diye düşünüyorum. Programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim’ dedi.

rizede-gencler-necip-fazil-kisakureki-andi‏--(5).jpg

Programda, Anadolu Gençlik Derneği üyelerinden Mücahit Kösterelli, Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in Kaldırımlar şiirini, Muhammedül Emin Kelleci Gençliğe Hitabeyi ve Rize gençlik Merkezi Liderlerinden Haydar Şen ise Çile şiirini okudu. Üstat Kısakürek’in okunan şiirleri dinleyicilerde duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

rizede-gencler-necip-fazil-kisakureki-andi‏--(2).jpg

DÜNYA KISA KÜREK’TEN NASİBİNİ ALDI

Ardından eğitimci yazar şair İlhan Kurt, bu kadar çok insanın Kısakürek’i anlamak üzere toplanmasında dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ‘üstadın bizde bırakmış olduklarını, bireyler olarak, toplum olarak, yaşarken hissettiklerimizi dile getirmek ve paylaşmak için buraya toplandık. Bu sadece bir anma değildir. Gençliğe ve gençliğin içinde yer alan kavgalara problemlere reçeteler hazırlamış ve bunlarla bir neslin ardından gelen onlarca neslin tedavisi için bize ışık tutmuştur. Bütün yaşantısı boyunca var olmak için mücadele etmiştir. Bu öyle bir mücadeledir ki sadece onun dünyasında yaşayanların tanıdığı bir Necip Fazıl Kısakürek değil, Rusya’dan Avrupa’ya ne kadar genç varsa çoğu da üstattan nasibini almıştır’ dedi.

rizede-gencler-necip-fazil-kisakureki-andi‏--(4).jpg

rizede-gencler-necip-fazil-kisakureki-andi‏--(2).20140611105132.jpg

rizede-gencler-necip-fazil-kisakureki-andi‏--(3).jpg

rizede-gencler-necip-fazil-kisakureki-andi‏--(7).jpg

rizede-gencler-necip-fazil-kisakureki-andi‏--(1).jpg