Usta’dan Rize Milletvekillerine Mevsimlik İşçi Konusunda Pasif Kaldılar Suçlaması

Usta’dan Rize Milletvekillerine Mevsimlik İşçi Konusunda Pasif Kaldılar Suçlaması
BBP Rize Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir Usta, “Rize'mizde 20 yıldır mevsimlik işçilerimizin kadro hakları için ortaya çözüm ve proje sunamayan siyasilerimizi aziz milletimizin takdirine bırakıyoruz” dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Rize Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir Usta, ÇAYKUR mevsimlik işçilerinin kadro verilecek gruba alınmamasına tepki göstererek, “Rize'mizde 20 yıldır mevsimlik işçilerimizin kadro hakları için ortaya çözüm ve proje sunamayan siyasilerimizi aziz milletimizin takdirine bırakıyoruz” dedi.

BBP Rize Merkez İlçe Başkanı Usta, kısa bir süre önce AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı’nın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile ÇAYKUR mevsimlik işçilerinin sorunlarına ilişkin görüşmesinin hem kendilerini hem de mevsimlik işçileri umutlandırdığını kaydederek, Bakan Bilgin’in konu hakkında yaptığı açıklamada taşerondan geçici işçi statüsüne kadar çalışan tüm kesimlere kadro hakkının verilecek olmasına rağmen ÇAYKUR mevsimlik işçilerinin bu kapsam dışında bırakılmasına Rize milletvekillerinin pasif kalmasının yol açtığına vurgu yaparak, “Rizeli Vekilimiz Sayın Bakanımız ile yaptığı görüşmede bu kardeşlerimizin istihdamı için istihdama yönelik projeler sunmuş olsa idi, ÇAYKUR mevsimlik işçilerinin umutları ve heyecanları boşa çıkmazdı.” dedi.

Siyasetin her daim çözüm ve proje odaklı olması gerektiğini kaydeden Usta, AK Parti’nin 20 yıldır ÇAYKUR mevsimlik işçilerinin sorunlarına çözüm üretemediğini belirterek, “Rize'miz de 20 yıldır mevsimlik işçilerimizin kadro hakları için ortaya çözüm ve proje sunamayan siyasilerimizi aziz milletimizin takdirine bırakıyoruz. Bizler Büyük Birlik Partisi Rize olarak mevsimlik işçilerimizin kadro hakları için Cumhur ittifakı üyelerimizle birlikte ortak hareket ederek, proje ve çözüm noktaları tespit etmeliyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın memleketinde 10 bine yakın mevsimlik işçi kardeşimizin kadro haklarını çözüme kavuşturabiliriz. Bu güç ve kararlılık bizde var. Yeter ki birlik ve beraberlik içinde çözüm ortaya koyalım.” diye konuştu.

Usta, Büyük Birlik Partisi Rize olarak ÇAYKUR’da çalışan yaklaşık 10 bine yakın mevsimlik işçinin kadro hakları için konuyu gündeme taşıdıklarını ve gerçekleştirdikleri program ve açıklamalarda çözüm projelerini de paylaştıklarını kaydederek, “ÇAYKUR markası ile entegre organik gübre fabrikası, ÇAYKUR su fabrikası projelerimizde kademeli olarak istihdam ortamları oluşturulabilir. Rizeli Vekilimiz Sayın Bakanımız ile yaptığı görüşmede bu kardeşlerimizin istihdamı için buna benzer projeler sunmuş olsa idi, umutları ve heyecanları boşa çıkmazdı.” dedi.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
25 Yorum