Uyuşturucu Operasyonunda 23 Kişi Göz Altına Alındı

Uyuşturucu Operasyonunda 23 Kişi Göz Altına Alındı
Samsun polisinin Ankara, Eskişehir, Ordu, Samsun il merkezi ve ilçelerinde düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 23 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekiplerinin yaklaşık 8 ay süren teknik takibi sonucu uyuşturucu ticareti zanlılarına yönelik Ankara, Eskişehir ve Samsun il merkezi ile Çarşamba, Bafra ilçeleri ve Ordu'nun Fatsa ilçesinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında uyuşturucu ticareti yaptıkları iddia edilen 23 kişi gözaltına alınırken, zanlılarla birlikte bir miktar esrar, uyuşturucu yapımında kullanılan dişi Hint keneviri bitkisi ile uyuşturucu tartmada kullanılan hassas terazi ele geçirildi.

Aynı operasyon kapsamında daha önce farklı tarihlerde 10 kişinin yakalanarak çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandıkları ve halen Samsun Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulundukları öğrenildi.

Operasyonu yöneten cumhuriyet savcısı tarafından Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde zanlıların ifadelerinin alınmasına devam edilirken, 23 kişinin yarın Samsun Adliyesi'ne sevk edilmeleri bekleniliyor.