Uyuşturucu ve Silah Kaçakçılığı Operasyonunda 12 Gözaltı

Uyuşturucu ve Silah Kaçakçılığı Operasyonunda 12 Gözaltı
Rize'nin de aralarında yer aldığı Trabzon merkezli üç ilde düzenlenen uyuşturucu ve silah kaçakçılığı operasyonunda 12 kişi gözaltına alındı.

Trabzon İl Jandarma Komutanlığı tarafından Trabzon'un Ortahisar, Yomra ve Sürmene ilçeleri ile İstanbul ve Rize illerinde eş zamanlı "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti" ile "Silah Mühimmat Kaçakçılığı" suçunu örgütlü olarak işleyen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. 4 aydır süren istihbari ve teknik çalışmalar neticesinde, suç unsuru malzemelerin ele geçirilmesi ve şüphelilerin yakalanması amacıyla Trabzon İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinden oluşan 81 personel ile uyuşturucu madde arama köpekleri Çakıl ve İmha ile bomba imha köpeği Ilık'ın katılımıyla 15 ayrı adreste operasyon düzenlendi. 

Gerçekleşen operasyonda 122 gram esrar maddesi, 15 gram kenevir tohumu, 1 adet hassas terazi, 1 adet esrar öğütme aparatı, 3 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet tabanca şarjörü 571 adet tabanca fişeği ve şüphelilere ait suçta kullanılan 13 adet cep telefonu ele geçirildi. Yapılan operasyon neticesinde olayla ilgili olarak 12 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.