Uyuşturucuları Maya Ve Fırtına Buldu!

Uyuşturucuları Maya Ve Fırtına Buldu!
İstanbul Bakırköy'de bir adreste arama yapan narkotik dedektör köpekleri Maya ve Fırtına'nın beton kolonlarının arasına gizlenen uyuşturucular ele geçirmesi...

İstanbul Bakırköy'de bir adreste arama yapan narkotik dedektör köpekleri Maya ve Fırtına'nın beton kolonlarının arasına gizlenen uyuşturucular ele geçirmesi ise polis kamerasına yansıdı.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, piyasaya uyuşturucu sürmeye hazırlanan 2 uyuşturucu tacirini belirleyerek takibe aldı. Yaklaşık 2 buçuk ay süren teknik ve fiziki takip sonucu şüphelilerin uyuşturucu maddeleri Bakırköy'de bir adreste sakladığı tespit edildi. Yapılan tespitler üzerine harekete geçen polis ekipleri, adrese operasyon düzenledi.Operasyon kapsamında, L.Y. (45), T.D. (24) isimli 2 şüpheli gözaltına alınırken, adreste arama yapıldı.

UYUŞTURUCULARI MAYA VE FIRTINA BULDU

Yapılan aramalarda ilk etapta çanta içerisinde bulunan az miktarda uyuşturucu ele geçirildi. Ardından narkotik dedektör köpekleri Maya ve Fırtına'nın duvarlara tepki göstermesi üzerine yapılan detaylı aramalarda, beton kolonların arasına ve adresin çeşitli yerlerine zulalanmış, 27 kilogram kokain, 19 kilogram eroin, 2 adet hassas terazi ve 2 adet silah ele geçirilirken operasyon anı polis kamerasına yansıdı.

OPERASYON ANI KAMERADA

Polis kamerasına yansıyan görüntülerde, ekiplerin adrese girerek şüphelileri yere yatırarak kelepçeledikleri görülüyor. Adreste yapılan aramalarda, önce bir sırt çantası içerisindeki uyuşturucular ele geçiriliyor. Narkotik dedektör köpeklerinin de katılımıyla devam eden aramalarda kolonlar arasında yapılan zulalar bulunuyor ve saklanan uyuşturucular ele geçiriliyor.

2 AYRI OPERASYONDA 4 ŞÜPHELİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan İstanbul Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Fatih'te düzenlenen operasyonda İran uyruklu A.Z. (45) isimli şüpheli gözaltına alınırken, 2 kilogram metamfetamin ele geçirildi. Uyuşturu ile mücadele kapsamında çalışmalarını devam ettiren polis ekipleri, Küçükçekceme'de torbacı diye bilinen satıcılara uyuşturucu temin şüphelilere yönelik takip başlattı. Takip kapsamında belirlenen L.N.(38), A.Y.(31), ve M.Ş.(28) isimli 3 şüpheli düzenlenen operasyonla gözaltına alınırken, 7 kilogram esrar ele geçirildi.

13 MİLYON LİRALIK UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

İstanbul Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen 3 farklı operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli emniyette sorguya alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 6 şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi. Piyasa değerinin yaklaşık 13 milyon olduğu öğrenilen uyuşturucular ise emniyette sergilenerek basın mensuplarına gösterildi.

(Tugay Saday / İHA)

Uyuşturucuları Maya Ve Fırtına Buldu!

Uyuşturucuları Maya Ve Fırtına Buldu!

Uyuşturucuları Maya Ve Fırtına Buldu!

Uyuşturucuları Maya Ve Fırtına Buldu!

Kaynak:IHA