Uzaya gidecek ilk Türk belirlendi

Uzaya gidecek ilk Türk belirlendi
“UFO Beni Uzaya Götür” kampanyası kapsamında uzaya gidecek ilk Türk, çekilişle belirlendi. Uzaya gidecek isim, çekilişe İzmir’den katılan Ercan Kaygısız oldu.

Kampanya kapsamında yapılan çekiliş Sapphire’de gerçekleştirildi. Burcu Esmersoy ve Pascal Nouma’nın sunumuyla gerçekleştirilen çekilişte, uzay seyahati kazanan talihli İzmir’de oturan ve bir restoranda şef olarak çalışan, 2 çocuk babası Ercan Kaygısız oldu. Noter huzurunda yapılan çekiliş sırasında Burcu Esmersoy tarafından telefonla bağlantı kurulan 41 yaşındaki Ercan Kaygısız, heyecanını ilk kez eşiyle paylaştığını, iş arkadaşlarının ilk etapta bu durumun şaka olduğu düşündüklerini belirtti.

Ercan Kaygısız’ı tebrik eden UFO Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Yeşil, “Kampanya kapsamında en büyük hediyeyi vermek istedik. Markamıza uygun olarak uzay kampanyasını düşündük” dedi.

Uzaya gitmeye hak kazanan Ercan Kaygısız için, özel bir hazırlık programı oluşturulacağı belirtildi. Kaygısız’ın 2013 yılının son aylarında İstanbul’da başlayacak hazırlık programının, Amsterdam’da verilecek görev taktikleri kursu, yerçekimsiz ortam alıştırmaları, 39 Albatross’la yapılacak deneme uçuşu ve yerçekimsiz ortam uçuşuyla devam edeceği ifade edildi. Son olarak Karayipler’de Curaçao Adası’ndaki 5 yıldızlı bir otelde 3 gün konaklayacak olan Ercan Kaygısız’ın, SXC havaalanından kalkan özel uzay aracıyla, 103 bin kilometre uçarak uzaya çıkacağı öğrenildi.

UZAYA GİDECEK İLK TÜRK KAYGISIZ:” KUR’AN-I KERİM, TÜRK BAYRAĞI, SECCADE GÖTÜRECEĞİM”

İzmir'de yaşayan ve bir çekilişle uzaya gitmeye hak kazanan 41 yaşındaki Ercan Kaygısız, yanında Kur’an-ı Kerim, Türk bayrağı ve seccade götürüp namaz kılacağını söyledi.

İzmir'de yaşayan 41 yaşındaki evli ve iki çocuk babası Ercan Kaygısız uzaya gitmeye hazırlanıyor. Balçova’da bir restoranda çalışan Kaygısız, UFO Isıtıcıları’nın uzay macerasının ilk talihlisi oldu. Şans oyunlarında ve çekilişlerde hiç şansı olmadığını ve bu yüzden çok şaşırdığını söyleyen Kaygısız, “UFO Beni Uzaya Götür' çekilişi için iki gün önce telefonuma mesaj geldi ve çekişilin gerçekleştireceklerini belirtmişlerdi. Bugün ise 14.10 itibariyle UFO Isıtıcıları’ndan yetkililer aradı ve ilk çekilişin talihlisinin ben olduğumu söylediler. Çok şaşırdım, hatta Burcu Esmersoy ve Pascal Nouma ile konuştum. Pascal Nouma'ya espri yaparak, 'Pascal beni uzaya götür' bile dedim” diye konuştu.

Çekilişi kazandıktan sonra ilk önce eşini aradığını ve ilk başta eşinin inanmadığını anlatan Kaygısız, "Eşim önce 1 Nisan zannetti ve inanmadı, sonra olayın ciddiyetinin farkına vardığı zaman tepkisi ise ‘Gerçekten gidecek misin, bizi bırakacak mısın?' oldu. Bende de detaylı bilgi yok ama içimde heyecan ve merak var. Eğer gidersem yanıma Müslüman Türk olarak Kur’an-ı Kerim, Türk bayrağı ve seccade alacağım” dedi.

Uzaya gitmeye hak kazanan Ercan Kaygısız için özel bir hazırlık programı oluşturulacak. UFO talihlisi Ercan Kaygısız'un 2013 yılının son aylarında İstanbul'da başlayacak hazırlık programı, Amsterdam'da verilecek görev taktikleri kursu, yerçekimsiz ortam alıştırmaları, 39 Albatross'la yapılacak deneme uçuşu ve yerçekimsiz ortam uçuşuyla devam edecek. Son olarak Karayipler'de Curaçao Adası'ndaki 5 yıldızlı bir otelde 3 gün konaklayacak olan Ercan Kaygısız, SXC Havaalanı’ndan kalkan özel uzay aracıyla 103 bin kilometre uçarak uzaya çıkacak.

Gerçekleştirilecek olan "UFO Beni Uzaya Götür” kampanyasının uzay seyahati, XCOR Aerospace tarafından geliştirilen özel uzay aracı Lynx Mk II ile yapılacak ve bu macera İstanbul'dan itibaren saniye saniye kaydedilecek.